Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terwijde: Vriendschap/vrienden

do 10 september 2020, 10:00 - 13:00

Gratis

 

Op donderdagochtend 10 september gaan buurtgenoten van Terwijde met elkaar in gesprek over vriendschap. Dat kan veilig online en in Huiskamer Hof ’t Spoor. Aansluitend kun je deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname aan dialoog en lunch is gratis. Je kunt je aanmelden via de rode knop en daar aangeven of je live of online wil deelnemen. 

Vriendschap/vrienden

Vriendschappen ontstaan bijna altijd spontaan en het is soms moeilijk te benoemen waarom de ene persoon wél een vriend wordt en de andere niet. Sommige van die vrienden lopen je hele leven met je mee, andere een stukje en gaan dan weer hun eigen weg. Vaak is dat een wederzijds proces maar soms is het moeilijk om te accepteren dat vriendschappen overgaan of verwateren. Je voelt je dan in de steek gelaten of buitengesloten. Tegelijkertijd kun je in iedere fase van je leven nieuwe vriendschappen opbouwen.

Wat is de plek van vriendschap in jouw leven? Hoe goed ben je in het aangaan en onderhouden van vriendschappen? Wat zijn voor jou de belangrijkste waarden die bij vriendschap horen? Heb je graag veel vrienden of heb je genoeg aan één of een paar vrienden? Vind je het belangrijk dat je vriendschappen lang blijven bestaan? Of vind je het prima om vrienden ook weer los te laten? En ben je tevreden over de vriendschappen die je hebt? Zo nee, welke stappen wil je daarin zetten?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn Huiskamer Hof ’t Spoor gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Huiskamer Hof ’t Spoor

Gegevens

Datum:
do 10 september 2020
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Locatie

Buurtcentrum Terwijde
Operettelaan 629 3543BR + Google Maps

Organisatoren

DOCK
Utrecht in Dialoog