Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online Vredesdialoog: Inclusief samenleven

zo 26 september 2021, 16:00 - 18:00

Van 18 tot en met 26 september vieren we de  Landelijke PAX-Vredesweek met dialoog over ‘Inclusief Samenleven. Hoe gaan we om met verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur, religie en meer? Met morele opvattingen die anders zijn dan de onze en ons streven naar gelijkheid dichtbij, in Nederland, Europa en wereldwijd. Het vraagt moed om je uit te spreken en op te komen voor iemand die anders is dan jij. Om in gesprek te gaan met mensen die anders denken, leven, werken, geloven, hopen en liefhebben. In de Vredesweek nodigen we je graag uit om in gesprek te gaan met mensen die we niet vanzelf tegen komen, mensen van buiten onze bubbel met andere achtergronden, ervaringen en zienswijzen.

Agenda

15:45 Zoom inloop
16:00 Introductie en inspiratie op het thema
16:15 In dialoog
17:45 Opbrengsten delen
18:00 Afsluiten

Wat is een vredesdialoog?Utrecht in Dialoog

In een vredesdialoog deel je persoonlijke verhalen met mensen die je niet vanzelf tegenkomt en ontdek je andere vaak verrassende invalshoeken. Je onderzoekt aan de hand van persoonlijke ervaringen wat inclusief samenleven voor jou en anderen betekent, wat je meer van wilt, wat je zelf en met anderen kunt doen. Een vredesdialoog biedt zicht op meer perspectieven, invalshoeken, leidt tot meer inzicht en begrip en concrete persoonlijke actie om vrede dichterbij te brengen. Een vredesdialoog kan in levende lijve en/of online plaatsvinden om deelname voor meer mensen mogelijk te maken.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees meer over wat een dialoog is >>>

Meer vredesdialogen

Vredesweek 2021: Inclusief samenleven
Vredesweek 2020: Vrede verbindt verschil 
Vredesweekdialogen 2019 Utrecht
Vredesweekdialogen 2018 Utrecht

Meer over de Vredesweek

Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert PAX ieder jaar de Nationale Vredesweek. Samen met duizenden mensen door heel Nederland komen we van 18 t/m 26 september in actie voor vrede en Vredesdialogen. Doe je mee? Wil je graag in actie komen tijdens de Vredesweek, een vredesdialoog faciliteren of organiseren? PAX heeft meer dan vijftig jaar ervaring met de Vredesweek en helpt je graag op weg met inspirerende ideeën en praktische tips.

Gegevens

Datum:
zo 26 september 2021
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.