Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrede verbindt over grenzen

ma 23 september 2019, 13:30 - 16:00

Vrede doorgevenTijdens de Vredesweek staan er op maandagmiddag 23 september 2019 om 13:30 uur  dialoogtafels klaar in de Domkerk. Het thema voor de dialoog wordt geintroduceerd door theatergroep “Keepers”. Tijdens de dialoog onderzoeken we onze eigen ervaringen met grenzen. Wanneer heb je verbinding over grenzen heen ervaren, wat gebeurde er, wat betekent het voor je? We luisteren we naar elkaars ervaringen. We dromen met het oog op de toekomst en we brengen nieuwe mogelijkheden onder woorden.

Programma

Na een korte introductie op het thema luisteren we naar elkaars ervaringen, dromen we met het oog op de toekomst en brengen we nieuwe mogelijkheden onder woorden.

13:30 Welkom en inspiratie door Theatergroep Keepers
13:45 Aan tafels van 6 tot 8 personen in dialoog
15:45 Opbrengsten en inzichten delen
16:00 Afsluiting

Vrede verbindt over grenzen

In de Vredesweek delen we verbindingen over grenzen, tussen mensen uit verschillende windstreken en culturen. We delen ervaringen, onze idealen en wat we doen om die dichterbij te brengen. We onderzoeken mogelijkheden en wegen om mensen te verbinden, hieraan bij te dragen en zo vrede dichterbij te brengen. Door de rijkdom van onze ervaringen vergroten we onze gemeenschappelijke kennis en mogelijkheden om mensen over grenzen te verbinden.

In de Domkerk laten drie studenten uit de Bosnische stad Tuzla met ieder een andere afkomst, via straattheater zien hoe zij omgaan met de onderlinge spanningen en onenigheden in hun land. Door het overbruggen van hun culturele verschillen geven zij handen en voeten aan het thema van de Vredesweek.

Bekijk het overzicht van alle activiteiten in de  Vredesweek 2019: ‘Vrede over Grenzen! >>>‘ 

Wat is een dialoog?

Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Meer

Vredesweek 2019
Straattheater Keepers
Wat is een dialoog

Gegevens

Datum:
ma 23 september 2019
Tijd:
13:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Domkerk
Achter de Dom 1
Utrecht, 3512 JN
+ Google Maps

Organisatoren

Domkerk
Utrecht in Dialoog

Reacties zijn gesloten.