Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vrede doorgeven…

ma 17 september 2018, 13:00 - 15:30

Vrede doorgevenTijdens de Vredesweek staan er op maandagmiddag 17 september 2018 om 13:00 uur  dialoogtafels klaar in de Domkerk. Iedereen is van harte welkom!

‘Vrede doorgeven….’, het thema voor de dialoog, sluit aan bij het thema van de Vredesweek 2018: ‘Generaties voor Vrede!‘. Hoe werd vrede aan je doorgegeven, wat gebeurde er, wat betekent het voor je? Hoe kunnen we vrede doorgeven?

Programma

Na een korte introductie op het thema luisteren we naar elkaars ervaringen, dromen we met het oog op de toekomst en brengen we nieuwe mogelijkheden onder woorden.

13:00 Inloop
13:15 Kort voorprogramma met inspiratie op het thema
13:30 Aan tafels van 6 tot 8 personen in dialoog
15:15 Opbrengsten en inzichten delen
15:30 Informeel napraten

Vrede doorgeven…

Elke generatie heeft zijn of haar eigen verhaal in relatie tot oorlog, geweld en vrede. Verhalen van onmacht, pijn, verdriet en verhalen van hoop, moed, vergeving en een nieuwe toekomst. Iedere generatie heeft zijn eigen uitdagingen het hoofd te bieden en zoekt naar eigen wegen om in alle vrijheid vorm te geven aan het verlangen van vrede. In deze Vredesweek, zoeken we naar verbinding en solidariteit tussen verschillende generaties. Om van elkaar te leren hoe we vrede kunnen doorgeven, elkaar te bemoedigen en samen op te trekken op de weg van vrede. 

Wat is een dialoog?

Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Meer

Vredesweek 2018
Wat is een dialoog

Gegevens

Datum:
ma 17 september 2018
Tijd:
13:00 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Domkerk
Achter de Dom 1
Utrecht, 3512 JN

Organisatoren

Domkerk
Utrecht in Dialoog

Reacties zijn gesloten.