Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voedingsdialoog: wat eten we vanavond?

za 23 november 2019, 15:00 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on do 12 maart 2020 at 19:00

Gratis

‘Wat eten we vanavond?’ De vraag die je vroeger als kind stelde en de vraag die in je hoofd zit als je gehaast door de supermarkt loopt. Misschien wel één van de meest gestelde vragen in ons leven. En hoe geef jij antwoord op die vraag? Waar laat jij je door leiden bij jouw keuze voor het eten?

Keuzes maken

In een open gesprek praten we over de keuzes die jij maakt over wat je eet, met wie en waar. Zijn het gewoontes uit jouw jeugd, godsdienstige regels, moet je een dieet volgen, vind je het belangrijk om gezonde keuzes te maken of kies je voor gemak? Hoe gebruik je eten om gevoelens te uiten of om met jouw gevoelens om te gaan? Hoe zit het met vieren, belonen, troost, sociale druk en stress? Dit gaan we met elkaar verkennen. Zijn er dingen die je wilt veranderen aan jouw eetpatroon of aan gezamenlijke maaltijden? Wat is jouw ideaal hierin en hoe kun je dit ideaalbeeld een stukje dichterbij brengen?

Programma

15:00 Welkom, kennismaken met elkaar en dialoog
15:30 In kleine groepen praten over voeding
16:30 Terugblikken en napraten
17:00 Afsluiten

Wat is een dialoog?

In een dialoog praten en luisteren mensen met elkaar over wat leeft. We luisteren met aandacht naar elkaars persoonlijke ervaringen en proberen de ander te begrijpen. We doen dit in kleine groepen met een getrainde dialoogbegeleider. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Door te praten en luisteren naar verhalen van anderen leren we met elkaar en komen we verder!

Lees hier meer over wat een dialoog is >>> 

Download en deel de flyer met voedingsdialogen >>>

 

Gegevens

Datum:
za 23 november 2019
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Buurthuis De Beatrix
Pr. Beatrixlaan 2
Utrecht, 3554JK
+ Google Maps
Site:
http://debeatrixzuilen.nl/