Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gezond eten / Healthy food

vr 13 december 2019, 19:00 - 22:00

Gratis

Wat beïnvloedt de keuzes die jij rond voedsel maakt? Zijn het gewoontes uit jouw jeugd, vind je het belangrijk om gezonde keuzes te maken, wil je het milieu zo min mogelijk belasten, heb je een allergie, wil je geen vlees eten of speelt religie een rol? Voel je je gesteund in jouw keuzes of ervaar je onbegrip? Zijn er dingen die je wilt veranderen aan jouw eetpatroon of aan gezamenlijke maaltijden? Wat is jouw ideaal hierin en hoe kun je dit ideaalbeeld een stukje dichter bij brengen?

Voeding en emoties

Voedsel maakt sterke emoties los. Voedsel wordt geassocieerd met liefde, vriendschap, vieren, troost en beloning. Anders gaan eten voor een gezonde planeet is net zo lastig als anders gaan eten voor een gezonde leefstijl. Maar je kunt wel twee vliegen in één klap slaan. Levensmiddelen die gezond zijn, hebben ook vaak een lage CO2-impact. Maar er zijn nog zo veel meer dingen waar je op kunt letten: transport, verpakkingen, dierenwelzijn. Accepteert jouw omgeving de keuzes die je maakt? Zie je het als een spannende ontdekkingstocht of is het een lijdensweg voor je?

Programma

  • 19:00 inloop met koffie en thee
  • 19:15 introductie
  • 19:30 in dialoog in groepen van 6-8 personen
  • 21:30 inzichten delen en napraten
  • 22:00 afsluiting

Wat is een dialoog?

Tijdens een dialoog kun je jouw ervaringen en dromen delen in een open en verdiepend gesprek. Aan het eind van de avond ga je naar huis met nieuwe inzichten en mooie verhalen van mensen uit je buurt. Lees meer over wat een dialoog is >>>

Download en deel de flyer met voedingsdialogen >>>

Gegevens

Datum:
vr 13 december 2019
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Griftsteede (Griftpark)
Van Swindenstraat 129
Utrecht, 3514XR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.