Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verschillende culturen in Kanaleneiland

vr 11 mei 2018, 17:30 - 20:00

€7

Op vrijdag 11 mei van 17.30 uur tot 20.00 uur organiseert Utrecht in Dialoog een ontmoetingsdiner met dialoog in Resto Van Harte over Verschillende culturen. Wil je mee praten, in gesprek met anderen over je ervaringen met andere culturen, wat je belangrijk vindt, je toekomstdroom, wat je kunt doen om andere werelden dichterbij te brengen, verschillende culturen te leren kennen? Dan ben je van harte welkom!

Tijdens de inloop verzorgt het duo Sidera met piano, viool en zang een muzikale introductie. Sidera is een vrouwelijke wereldmuziek-groep. Selini en Ignacija zingen liederen die gezongen worden in Balkan gebieden en die herkenbare melodieën hebben voor meerdere landen. Ze zingen (vaak) driestemmig en meerdere talen op dezelfde melodie. Wil je alvast iets van ze horen? Beluister dan hun uitvoering van Jovano, Jovanke! op: https://youtu.be/u9aenfB9fQg

Daarna gaan we aan tafel in gesprek onder het genot van een heerlijke drie-gangenmaaltijd van Resto. Je kunt je aanmelden via de rode knop. Voor de maaltijd vraagt Resto vanHarte een bijdrage van €7,- , met U-pas €4,-.

Verschillende culturen

In Kanaleneiland wonen mensen met veel verschillende culturele achtergronden. Wat betekent het om samen te leven met mensen uit andere culturen? Op welke waarden of gebruiken ben je trots? En wat waardeer je, wil je leren of overnemen van een andere cultuur? Wat past bij jou, bij  de mensen die je dierbaar zijn, wat wil je vasthouden, wil je overnemen en hoe werkt dat? En wat als je in verschillende culturen opgroeit?

Helpen verschillen je om beter te kijken, iemand echt te zien, maken verschillen nieuwsgierig naar de ander? Hoe die leeft, denkt, doet, eet en liefheeft? Kunnen verschillen mensen verbinden? Hoe leven culturen met elkaar samen in jouw ideale wereld? Kom aan tafel en praat mee!

Programma

17:30 Inloop met muzikaal optreden Sidera

18:00 Start voorprogramma

18:15 Begin van de maaltijd en de dialoog over Verschillende culturen

19:45 Oogsten van de opbrengst

20:00 Einde van de avond

Gegevens

Datum:
vr 11 mei 2018
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:

Locatie

3Generatiecentrum
Bernadottelaan 23
Utrecht, 3527 Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.