Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kanaleneiland: Verbonden op afstand

wo 8 april 2020, 19:00 - 21:00

Vanwege de Coronacrisis gaan we de komende tijd online in dialoog. Dat is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! We gebruiken de applicatie Zoom, die eenvoudig te downloaden is. Doe ook mee en meld je aan. Voorafgaand ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Heb je vragen? Neem contact met ons op!

Wat betekent verbondenheid voor jou? Hoe voel jij je verbonden met anderen? Door het Coronavirus is veel contact met anderen totaal veranderd. Is jouw gevoel van verbondenheid anders in deze tijd van social distancing? Hoe geef jij dit vorm? En hoe speelt dit in Kanaleneiland, voel je je in deze tijd minder of meer verbonden met je wijkgenoten? 

Verbondenheid op Afstand

In deze online dialoog voor Kanaleneilanders zullen we elkaar spreken over Verbondenheid op Afstand. In deze onrustige tijden rondom het Coronavirus, gaat contact anders dan we normaal  gewend  waren. We kunnen elkaar simpelweg niet meer in levende lijve spreken. Vallen hierdoor contacten weg? Spreken we elkaar minder? Of ontstaan er in deze tijden van crisis ook andere vormen van verbondenheid? De Coronacrisis verandert ons dagelijks leven, ook in Kanaleneiland. Hoe ervaar jij dit? Wat zie je gebeuren in de buurt? Voel je je minder of meer verbonden met je buren, wijkgenoten en mensen om je heen? Probeer je verbonden te zijn, en hoe doe je dit?

Er is veel om met elkaar over te praten in deze tijden in Kanaleneiland die anders zijn dan normaal. Sluit vooral aan, en ontmoet, luister naar en praat mee met je wijkgenoten. Sta open voor elkaar en droom met elkaar over de wijk!

Programma

19:00 Uitleg half uur Zoom. Wees hierbij aanwezig als u niet eerder met zoom heeft gewerkt of hier meer uitleg over wilt

19:30 Introductie en Welkom

19.45 uit elkaar in dialooggroepen

21:00 Einde dialoog

Dialoogserie ‘Erbij horen’ Kanaleneiland

Deze avond is onderdeel van de dialoogserie ‘Erbij horen’ in Kanaleneiland. De wijk bruist van allerlei mensen met diverse ervaringen, dromen en passies die vaak in verschillende werelden leven. Met alle verschillen delen we de Wijk waar we wonen, leven, werken en boodschappen doen. In deze dialoogserie ontdek je Kanaleneiland met je wijkgenoten. We ontmoeten elkaar (online), delen onze verhalen, praten over onze grenzen en wat ons hoop geeft. Om de ander te ontmoeten en met elkaar tot nieuwe inzichten te komen. De serie wordt wegens het Coronavirus online voortgezet in deze tweede dialoogavond over ‘verbondenheid op afstand.’

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak is dat je met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Onlinedialoog: hoe werkt het?

  • Meld je aan voor het evenement via de rode knop. Je ontvangt dan een automatische bevestiging in je mailbox.
  • Op de dag van het evenement krijg je op het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven een inloglink voor het  evenement toegestuurd en eventueel een inlogcode. Door op die link te klikken krijg je toegang tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Meer onlinedialogen >>>

Gegevens

Datum:
wo 8 april 2020
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.