Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Veilig in contact

vr 26 juni 2020, 10:00 - 12:00

Op 26 juni gaan we online met elkaar in gesprek over veilig in contact in Coronatijd. Wil je jouw ervaringen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je aan via de rode knop! Iedereen is van harte welkom.

Veilig in contact

Nu het openbare leven weer een beetje op gang komt dringt de vraag zich op hoe we in het “nieuwe normaal” met elkaar om gaan. Hoe ga jij om met de versoepeling van de maatregelen? Spreek je weer af met familie en vrienden? Of ben je nog voorzichtig en stel je afspreken nog even uit? Waar ontmoet jij je naasten? Bij een wandeling in de buitenlucht, in je woonkamer of ga je met ze uit eten? Reis je met het openbaar vervoer of liever nog even niet? Hoe ervaar jij de ontmoetingen op 1,5 meter afstand? Wat betekent dit voor je leven, je relaties en de verbanden waar je deel van uitmaakt? 

Programma

10:00 Welkom en inspiratie op het thema
10:15 In gesprek in groepen van 4-6 personen
11:45 Opbrengsten delen
12:00 Afronding

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Veilig in gesprek in coronatijd

In deze serie online gesprekken gaan we wekelijks in gesprek over wat ons bezighoudt in coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die graag veilig in gesprek gaat met buurt-, wijk- en stadgenoten. Iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur. De gesprekken worden voorbereid met Oost VoorElkaar, Wijkwijzer NoordOost, DOCK en Bibliotheek Utrecht.

We bespreken iedere week een ander thema. In mei spreken we over liefdevol op afstandvrijheid vieren in coronatijd, creatief thuisleven, gezond blijven en de kracht van de buurt. In juni over mantelzorg, ruimte voor elkaar, erbij horen als je ouder wordt en veilig in contact.

Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je misschien zelf een thema voorbereiden of inleiden met een liedje, column of gedicht? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Online Erbij Horen in Crisistijd

We leven in een heel andere wereld dan we ons hadden voorgesteld toen we elkaar met een warme omhelzing een gelukkig en gezond nieuwjaar zoenden. We lopen vaak met een boog om elkaar heen, ontmoeten familie, vrienden, buren en collega’s op afstand en zijn inmiddels met zijn allen op zoek naar een ‘nieuw normaal’. Waar wil je bijhoren in dit “nieuwe normaal” en hoe die je dat? Wat betekent dit voor je leven, je relaties, je (vrijwilligers)werk en de verbanden waar je deel van uitmaakt?

Lees meer over het project Online Erbij horen in Crisistijd en bekijk alle onlinedialogen.

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
vr 26 juni 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.