Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van zooi naar mooi

wo 11 juli 2018, 17:00 - 19:00

Woon je op de Jeanne d’Arcdreef of Cleopatradreef in Overvecht? Vind je het belangrijk dat je flat en woonomgeving mooi, schoon en leefbaar is? Wil je hier samen met andere bewoners mee aan de slag?

Kom woensdag 11 juli naar de bijeenkomst Van zooi naar mooi op Cleopatradreef 293a. Je kunt je aanmelden bij maaike@stichtingzooi.nl. 

Ken jij een bewoner van de Cleo of Jeanne d’Arc die misschien ook mee wil doen? Alle bewoners van de Jeanne d’Arcdreef en Cleopatradreef zijn hier van harte welkom!

Van zooi naar mooi

Wanneer heb jij laatst iets “mooi” gemaakt, zooi opgeruimd, iets schoongemaakt in je buurt, op straat of in het portiek? Hoe was dat? Wat maakte dat je dit deed en wat was het effect?

Bewoners van de Cleo en Jeanne d’Arc gaan op 11 juli met elkaar in gesprek over ervaringen, dromen en wat er mogelijk is om hun woonomgeving mooier te maken. Wat daar voor nodig is en wat ze hier zelf aan willen en kunnen bijdragen. Bewoners kennen de buurt en buurtgenoten tenslotte het best.

Hoe ziet jouw ideaal voor een mooie woonomgeving eruit? Wat vind je belangrijk? En wat zou je zelf bij willen dragen? Zou je zelf de flat schoon willen houden tegen betaling? Ken je mensen die dat zouden willen? Zou je op een andere manier bij willen dragen? Welkom aan tafel!

Inspiratie

Inwoner in buurtdialoog Vorstelijk Complex Zuilen:

“Ik ben hier nieuw en kende mijn buren helemaal niet. Laatst ben ik op een middag het portiek gaan schoonmaken. Zo leerde ik mijn buren kennen, kwam ik voor het eerst in gesprek. Het is nu veel fijner om hier te wonen. We maken af en toe een praatje. Het voelt nu veiliger in mijn nieuwe buurt”.

Gezamenlijke droom in buurtdialoog BuurtThuis Kanaleneiland:

Onze ideale wijk is een schone wijk, waar je je samen verantwoordelijk voor voelt. Kinderen kunnen er veilig buiten spelen. Kwetsbare groepen voelen zich veilig genoeg om buiten te komen en mee te doen. Er bestaat een soort gezamenlijke zorg voor elkaar. Mensen hebben meer contact met elkaar op straat, groeten elkaar, en maken gemakkelijk een praatje op de bus of in de winkel. 

Lees hier hoe inwoners van Leidsche Rijn hun buurt schoon houden.

Gegevens

Datum:
wo 11 juli 2018
Tijd:
17:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Cleopatra Dreef
Cleopatradreef 293a
Utrecht, 3561RM Nederland