Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ubuntu & Indaba, de kracht van samen

vr 26 november 2021, 15:00 - 17:00

Mini-symposium met Annette Nobuntu Mul & Wilma de Buck online te volgen via Zoom. Een afscheidscadeau voor iedereen die betrokken is bij heden, verleden en toekomst van Utrecht in Dialoog.  Deelnemen is gratis. Bijdragen in woorden, muziek, dans, verrassingen zijn van harte welkom! Je kunt je aanmelden via de rode knop en aangeven wat/hoe je bij wilt dragen.

Annette Nobuntu Mul neemt ons mee in de levensfilosofie van Ubuntu en Indaba. Over de kracht van samen en betrokken besluitvorming met het oog op de toekomst. En ze gaat in gesprek met Wilma de Buck over het erfgoed, verbondenheid in dialoog, sterke gemeenschappen bouwen en de toekomst? Over hoe wij die toekomst zien en in gedeelde verantwoordelijkheid vormgeven. We sluiten feestelijk af met woorden, muziek & verrassingen.

Programma

14:45 Inloop in zoom
15:00 Welkom bij dit minisyponium, afscheid en welkom, Hannie van Baren
15:15 Ubuntu & Indaba, de kracht van samen Annette Nobuntu Mul
15:45 Pauze
16: 00 Dialoog in Utrecht, Annete Nobuntu Mul en Wilma de Buck
16:30 Informeel afscheid Wilma de Buck. Woorden, muziek, dans, verrassingen zijn welkom!
17:00 Afsluiting

Een onafhankelijke organisatie voor publieke dialoog

In Utrecht kunnen mensen die elkaar niet vanzelf tegen komen elkaar ontmoeten in een open gesprek over thema’s die leven, en met elkaar een nieuwe toekomst vorm geven. Basis hiervoor is het samen doen, de positieve energie en actieve betrokkenheid van Utrechters in het zaaien, oogsten en verder brengen van dialoog in de harten van mensen. Met Wilma de Buck is Utrecht in dialoog de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zelfstandige onafhankelijke semi-professionele organisatie voor publieke dialoog in de stad. Tot een gemeenschap van mensen met passie voor dialoog, die gesprekken vormgeven en begeleiden volgens de aanpak van de waarderende dialoog. Zowel in levende lijve als online en in meer talen.

Ubuntu & Indaba, samen voor een nieuwe toekomst

Annette Nobuntu Mul neemt ons mee in de betekenis van Ubuntu, Indaba en de Ubuntu Society. We delen werelden en hebben elkaar nodig. De Ubuntu-levensfilosofie staat voor verbondenheid met onszelf, onze bronnen, met anderen, de samenleving en wereld om ons heen, in heden, verleden en toekomst. Indaba gaat over betrokken besluitvorming en drievoudige verantwoordelijkheid, voor jezelf, de gemeenschap en het grotere geheel inclusief toekomstige generaties en de natuur. Hoe geven we nu vanuit de kracht van het samen vanuit het grotere geheel een nieuwe toekomst vorm, ook voor toekomstige generaties? Een tipje van de sluier over betrokken besluitvorming,  de kracht van samen verder komen met Indaba, kampvuurgesprekken, dialoog en burgerberaden.

De moeite waard en verder: wij & zij & toekomstige generaties

Wat maakt (Utrecht in) dialoog de moeite waard voor betrokkenen bij verleden, heden en toekomst van Utrecht in Dialoog? Een gesprek met Wilma de Buck over de waarde van verbonden gemeenschappen en inclusieve taal voor erbij horen, van betekenis zijn, collectieve wijsheid en gedeelde verantwoordelijkheid. Over luisteren, het zien van anderen, deelgeverschap, ontdekken van talent, nieuwe werelden en de kracht van de gemeenschap. Om ons te beschermen tegen polarisatie, eenzaamheid, uitsluiting, verlies en pijn. Hoe gaat Utrecht in dialoog verder met huidige en toekomstige generaties? Wat laten we achter ons en hoe geven we de toekomst in meervoudige verantwoordelijkheid vorm? Luister alvast naar de podcast met Jelle en bekijk de video van Martijn.

Muziek en meer

Gegevens

Datum:
vr 26 november 2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.