Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training Trappenhuis van de Stad

za 7 september 2019, 14:00 - 17:00

In deze training leer je BAK-Trappenhuisgesprekken begeleiden tijdens het Trappenhuis van de Stad op 14 en 15 september bij BAK. Als gespreksbegeleider begeleidt je op 14 of 15 september een blok gesprekken van in totaal 2 uur.

Het Trappenhuis van de stad is een stadsgesprek verdeeld over 2 dagen waarin met veel verschillende Utrechters wordt nagedacht over de toekomst van de stad als opening van de expositie van kunstenaar Jeanne van Heeswijk in BAK.

In de training maak je kennis met het Trappenhuis van de stad van kunstenaar Jeanne van Heeswijk en de gespreksmethodiek die hiervoor is ontwikkeld met Utrecht in Dialoog. We oefenen verschillende thema’s in het Trappenhuis van de stad bij BAK.

Jeanne van Heeswijk, ontwerper van het Trappenhuis-concept introduceert het concept en doet mee. De training wordt verzorgd door Brigita van Dijkhuizen en Wilma de Buck, trainers van Utrecht in Dialoog.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor ervaren gespreksbegeleiders die op 14/15 september twee uur lang gesprekken van een kwartier in het Trappenhuis van de stad gaan begeleiden. En er mee akkoord zijn dat de gesprekken in een container op het Neude te zien zijn (via een live stream), en dat BAK een videocompilatie van de gesprekken maakt. Deelname aan de training is verplicht als je 14 of 15 september twee uur lang gesprekken in het Trappenhuis van de stad wilt begeleiden. Heb je hier vragen over? Mail naar info@utrechtindialoog.nl. 

Trainingsprogramma

14.00    Inloop
14.15    Welkom door Jeanne van Heeswijk & Wilma de Buck
14.30    Introductie en toelichting gespreksmethodiek, Brigita van Dijkhuizen
14.45    Ronde 1: Zorgen en Leren
15.15    Evalueren en finetunen aanpak
16.00    Ronde 2: Bouwen en Cultuur
16:30    Evalueren, vervolgstappen en planning
17.00    Afsluiting

Aanmelden als begeleider

Meld je aan als gespreksbegeleider voor een blok van twee uur op 14 of 15 september en geef aan welk tijdsblok je zou kunnen:
Aanmelden als begeleider Trappenhuis van de stad zaterdagavond  op 14 september >>>
Aanmelden als egeleiders Trappenhuis van de stad zondagmiddag 15 september >>>

Nadat je de training hebt gevolgd ga je op 14 of 15 september twee uur lang gesprekken begeleiden van een kwartier tussen verschillende deelnemers in het Trappenhuis van de stad bij BAK. Deze gesprekken zijn live op het Neude te volgen en er wordt een videocompilatie van gemaakt.

De toekomst van de stad?

Tijdens het Uitfeest van 14 en 15 september gaan we in het Trappenhuis van de stad 2 dagen in gesprek over de Toekomst van de stad. Wat zijn jouw ideeën over de toekomst van onze stad? In welke stad wil jij leven? Wat zie jij graag anders? En wat doe je om je ideaal dichterbij te brengen? Je gaat hierover kort in gesprek met twee verschillende deelnemers onder begeleiding van een getrainde gespreksbegeleider.

De thema’s waar we over in gesprek gaan zijn:

  • Zorg: de waarde van zorgen voor elkaar, in gemeenschappen, op je werk, met technologie en veiligheid.
  • Leren: de waarde  van leren en ontleren, met elkaar, thuis, in praktijken, experimenten, online communities en het onderwijs.
  • Bouwen: ruimte voor wonen, werken, in collectiviteiten, groen, samen leven, stadsrechten, stadsontwikkeling.
  • Cultuur: gedeelde waarden, religies, migratie, erbij horen, meetellen, verschillen en kunsten.

Meer zicht op de toekomst

Uit eerdere dialogen blijkt dat Utrechters een meer verbonden stad willen met Ruimte voor verschilNieuwe kansenContact in je buurt en tussen Bewoners en gemeente. Inzichten uit die dialogen zijn hier te vinden >>>.

Gegevens

Datum:
za 7 september 2019
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

BAK, basis voor actuele kunst
Pauwstraat 13A
Utrecht, 3512 TG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.