Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Training Wijkdialoog Gemeenschapskracht

31 augustus 10:00 - 15:00

Je kunt je niet meer aanmelden.

In de training Wijkdialoog Gemeenschapskracht 1 ontwerpen we de eerste wijkdialogen, gaan we aan de slag met jouw droomwijk/buurt waarin gemeenschapskracht ruimte krijgt, tot zijn recht komt, de gemeenschap op gelijkwaardige basis in gesprek gaat, bloeit, oogst, deelt, betekenis geeft……

De training is gericht op bewoners(initiatieven) die met hun droom voor de wijk/buurt aan de slag willen, het samenspel in de wijk op gelijkwaardige basis vorm willen geven. We werken en leren volgens de principes van de waarderende wijkdialoog op basis van eigen praktijkervaringen. We leren van wat wel werkt, laten ons verrassen door verschillende perspectieven, maken gebruik van de veranderkracht van idealen, en leren al doende door experimenteren.

Deze training is onderdeel van de Leergang Wijkdialoog. Lees ook Kennismaken met de wijkdialoog.

Programma

10:00 Welkom en kennismaking
10:30 Visie en aanpak Wijkdialoog Gemeenschapskracht
11:00 Oefening: Thema’s en kernvragen
13:00 Aandachtspunten bij het ontwerp
13:30 Aan de slag: ontwerpen, voorbereiden, stappenplan, vormgeven
14:30 Evaluatie en vervolgstappen
15:00 Afsluiting

Voor wie?

Wil je aan de slag met jouw/jullie droomwijk/buurt/dorp? Werk je als actieve bewoner, vrijwilliger  of ervaringsdeskundige aan een sterke gemeenschap? Geloof je in de kracht van de waarderende dialoog voor verbinding, verandering en versterking van de gemeenschap? Je bent van harte welkom.

Praktisch

De training kost 150 euro voor organisaties, 50 euro voor vrijwilligers, bewonersinitiatieven en dialoogsteden, 10 Euro met U-pas en voor studenten. Hij wordt verzorgd door Wilma de Buck en Jitske Tiemersma, ervaren trainers en dialoogbegeleiders.

Wat is gemeenschapskracht

Op verschillende plekken in het land bouwen mensen aan vitale gemeenschappen en zorg voor elkaar, individueel en gezamenlijk. In buurthuizen, dagopvang, voedseltuinen, praktisch hulp, ontmoeting, zorg, werken, leren, wijkinformatie, zingeving en meer. Meer informatie over de achtergrond vind je in de brochure Gemeenschapskracht.  

In een Estafette Wijkdialoog maken we de kracht van gemeenschappen zichtbaar, geven we positieve energie van bewoners de ruimte, werken we al doende aan eigenaarschap, het verbeteren van het samenspel met systeempartijen en verandering van de wereld van systemen.

Een dialoog is een open gesprek op gelijkwaardige basis tussen inwoners, mensen die de buurt, het dorp, de wijk kennen, mensen verbinden, naar elkaar omzien en elkaar verder helpen. Met als doel de kracht van gemeenschappen zichtbaar te maken,  positieve energie van bewoners de ruimte te geven, al doende te werken aan eigenaarschap, het verbeteren van het samenspel met systeempartijen en verandering van de wereld van systemen. Een wijkdialoog bestaat uit een serie bijeenkomsten waarin bewoners reflecteren op ervaringen goede voorbeelden en idealen delen en vervolgstappen zetten om sterke buurten, dorpen, gemeenschappen te bouwen.

Vliegwiel Gemeenschapskracht Samen030

Meer

Kennismaken met de Wijkdialoog
Samen recht doen aan gemeenschapskracht
Waarderende dialoogmethodiek
Leergang Wijkdialoog gemeenschapskracht
Estafette  Wijkdialoog gemeenschapskracht
Dialoogtafel organiseren
Dialoogtafel begeleiden

Gegevens

Datum:
31 augustus
Tijd:
10:00 - 15:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

De Alchemist
Kon. Wilhelminalaan 8
Utrecht, Nederland