Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training Geldzorgen bespreken

vr 6 september 2019, 13:00 - 16:00

In deze workshop leer je gesprekken over geldzorgen begeleiden volgens de dialoogmethodiek. We lichten de stappen, het gebruik van de placemats, de dialoogprincipes en de rol van de begeleider toe. We leren met elkaar door het thema, de kernvragen bij elke fase met elkaar te oefenen en elkaar feedback te geven (tops en tips). Zo bereiden we ons voor op de dialoogbijeenkomsten bij Al Amal en elders om geldzorgen te bespreken.

We gaan ervan uit dat je getraind bent en ervaring hebt opgedaan in het begeleiden van dialoogtafels volgens de methodiek van Nederland in Dialoog of een vergelijkbare methodiek, zoals de Vreedzame Methodiek. Heb je hier vragen over? Mail naar info@utrechtindialoog.nl. 

Geldzorgen bespreken

Je maakt kennis met de gespreksmethodiek die door Al Amal, het Ubuntuhuis en Utrecht in Dialoog is een ontwikkeld voor het bespreken van geldzorgen. Een combinatie van de Vreedzaam, Ubuntu en Appreciative Inquiry. De workshop bereid ervaren gespreksleiders voor op het begeleiden van een dialoogtafel op 19 september biJ Al Amal. Als je nog geen ervaring hebt in het begeleiden van gesprekken kun je als deelnemer meedoen. Je kunt je ook aanmelden als je op een ander moment volgens deze dialoogmethodiek in gesprek wilt over geldzorgen. Als er teveel aanmeldingen zijn plannen we een nieuwe workshop.

Doel van het gesprek

We willen met elkaar in gesprek over geldzorgen om zicht te krijgen op verschillen en overeenkomsten tussen mensen en culturen in de omgang met geldzorgen. In deze dialoog vertellen deelnemers hun persoonlijke verhalen en gaan met elkaar op zoek naar gezamenlijke inzichten rond geldzorgen. Iedereen brengt ervaringen in vanuit een eigen, uniek perspectief, vanuit een eigen achtergond/”nest”.  Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. We proberen de ander te begrijpen en delen onze verlangens, wat we doen en onze inzichten met elkaar. Om talenten te ontdekken, de eigenwaarde te voelen en de collectieve wijsheid te vergroten.

Kosten

Kosten: 10 Euro met U-pas, voor studenten en mensen met een kleine beurs.  50 euro voor vrijwilligers. 150 euro voor organisaties. Wil je op een andere manier betalen, een tegenprestatie leveren? Mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Stappen in het gesprek

Een gesprek bestaat uit een aantal stappen die over verschillende bijeenkomsten kunnen worden verspreid. Er kan een keuze op maat worden gemaakt in de vragen.

0. Binnenkomer om deelnemers te inspireren eigen ervaringen, belevingen, gevoelens rond het thema geldzorgen te delen.

1 Kennis maken met het thema (zonder reacties)
– wat versta je onder geldzorgen?
– wat hebben je ouders je over geld geleerd?

2: Ervaringen delen (vraag naar concrete recente voorbeelden)
– wat zijn jouw geldzorgen?
– hoe ga je om met geldzorgen?
– wat doe je om geldzorgen te verminderen?
– hoe regel je zaken zonder geld?

3 Idealen, dromen en talenten (voor je zien, beeldend beschrijven)
– welk verlangen had je als kind? (wat wilde je worden?)
– welk talent helpt je, kun je delen, verkopen?
– wat is anders als dat talent tot bloei is gekomen?

4 Eerste actie formuleren (alleen verhelderende vragen, geen reacties)
– wat ga je morgen (anders) doen?
– wat heb je daarvoor nodig?

Afsluiter. Inzichten oogsten als afronding (zonder reacties op elkaar)
– Wat neem je mee?

Meer

Dialoog (leren) begeleiden
Training dialoog begeleiden
Handreiking Praten over geldzorgen
Training Ubuntugesprek

Gegevens

Datum:
vr 6 september 2019
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Al Amal
Livingstonelaan 118-120
Utrecht, 3526 HP Nederland
+ Google Maps

Organisatoren

Al Amal
Ubuntuhuis

Reacties zijn gesloten.