Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Training dialoog begeleiden

do 20 augustus 2020, 19:00 - 22:30

€50

Heb je na een aantal dialoogtafels de smaak van de dialoog te pakken en wil je zelf een dialoogtafel begeleiden? Of is het even geleden dat je een dialoogtafel hebt begeleid en wil je weer tafels gaan begeleiden? Wil je meer weten over de methodiek van Utrecht in Dialoog of nog eens oefenen en feedback krijgen op jouw manier van begeleiden? Schrijf je dan in voor een Training dialoog begeleiden. In de training maak je kennis met de achtergrond van de dialoog en de dialoogstappen. Je oefent met luisteren en vragen stellen en het begeleiden van een dialoogtafel. Aanmelden kan via de knop op deze pagina en is verplicht.

Eerst ervaring opdoen

Voorwaarde voor deelname aan de training is dat je aan minstens drie dialoogtafels hebt deelgenomen. De waarde van dialoog moet je namelijk eerst zelf ervaren. Voordat je een training volgt om een dialoogtafel te gaan begeleiden neem je eerst een aantal keren deel aan een dialoogtafel. Zo ervaar je wat een dialoog is, hoe de principes werken en de verschillende fasen: kennismaken, ervaringen delen, samen onderzoeken, dromen delen en acties formuleren om die droom dichterbij te halen. En wat het oplevert. Lees hier ervaringen van anderen >>>

Basistraining

Utrecht in DialoogDe basistraining bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Toelichting achtergrond en principes van de waarderende dialoogmethode, gebaseerd op Appreciative Inquiry
  • Oefenen in luisteren, waarderende vragen en verdieping
  • Fasering dialoog: 1) kennismaken, 2) ervaringen uitwisselen, 3) dromen delen en 4) doen.
  • Oefenen met het begeleiden van een dialoogtafel en feed back geven
  • Hoe kom je tot verdieping op een thema, kernvragen per fase

En dan….?

Na de basistraining kun je in het Dialooghuis oefenen en praktijkervaring opdoen. Je vindt hier ook meer ervaren dialoogbegeleiders waar je eventueel samen een dialoogtafel mee kunt begeleiden. In het Dialooghuis kun je ook thema’s uitproberen.

Als je zo’n tien dialogen hebt begeleid kun je inschrijven voor een verdiepingstraining of workshop. Of je kunt de basis/opfristraining nog eens volgen om je kennis te verdiepen en antwoord te krijgen op specifieke vragen.

Kosten

150 euro voor organisaties, 50 euro voor vrijwilligers, 10 Euro met U-pas en studenten. Gratis voor actieve vrijwilligers/betrokkenen bij Utrecht in Dialoog.

Wil je op een andere manier betalen, een tegenprestatie leveren? Mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Meer

Werkmaterialen dialoogbegeleiders >>>
Meer over het begeleiden van een dialoog >>>

Gegevens

Datum:
do 20 augustus 2020
Tijd:
19:00 - 22:30
Kosten:
€50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.