Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Thuis in Terwijde

21 juni 10:00 - 13:00

Je kunt je niet meer aanmelden.

Op donderdagochtend 21 juni gaan inwoners van Terwijde in gesprek over de Thuis in Terwijde. Aansluitend kun je mee lunchen.

Thuis in de buurt

In deze dialoog gaan we in gesprek over Thuis: Waar ben je thuis, kom je thuis, voel je je thuis? Wat is thuis eigenlijk? Is thuis hier en nu of een herinnering aan vroeger, een nestgeur? Wat heb je nodig om thuis te zijn, te komen, je thuis te voelen? Is thuis een plek of kun je je op meer plaatsen thuis voelen? Kun je zelf een thuis creëren in je wijk, buurt, straat, op je werk, in een ander land, in een andere cultuur? Hoe doe je dat? En wat is je ideaal als het gaat om Thuis in Terwijde? Welke stap kun je zetten om dit ideaal dichterbij te brengen, alleen en samen met andere buurtbewoners?

Met elkaar in gesprek

IMG_3254In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt, maar om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen. In een dialoog onderzoek je samen waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Gegevens

Datum:
21 juni
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Hof ’t Spoor
Operettelaan 629 3543BR