Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terwijde: Zorg voor naasten

do 12 december 2019, 10:00 - 13:00

Op donderdagochtend 12 december gaan buurtgenoten van Terwijde met elkaar in gesprek in Huiskamer Hof ’t Spoor. Aansluitend kun je deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname aan dialoog en lunch is gratis.  Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Zorg voor naasten

In Terwijde wonen mensen met verschillende mogelijkheden en zorgen. Sommige bewoners ontmoeten elkaar, zorgen voor naasten en delen zorg met elkaar. Wat doet het om voor naasten te zorgen, wat betekent dat voor je leven, je relatie? Hoe zou je zorg voor naasten meer willen/kunnen delen? Waar verlang je naar, hoop je op? Zou je er een keertje tussenuit willen, je zorgen willen delen, meer hulp willen of heb je een heel andere droom? Welke stap kun je zetten om de zorg te verlichten, en wat heb je daarvoor nodig?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn Huiskamer Hof ’t Spoor gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat niet om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Huiskamer Hof ’t Spoor

Locatie

Hof ’t Spoor Terwijde
Operettelaan 629 3543BR + Google Maps

Organisatoren

DOCK
Utrecht in Dialoog