Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Terwijde: Samen eten

do 26 maart 2020, 10:00 - 13:00

Gratis

Op donderdag 26 maart van 10.00 tot 13.00 uur vindt bij Huiskamer Hof ’t Spoor in Terwijde een dialoog plaats over ‘Samen eten’. Wat betekent samen eten voor jou? Vind je het fijn om samen eten en verhalen te delen of eet je liever alleen?

De dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’, georganiseerd in samenwerking met DOCK Utrecht. In elke dialoog wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. ‘Erbij horen’ is in 2020 ook het jaarthema van Utrecht in Dialoog.

Aansluitend aan de dialoog kun je deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Samen eten

Eten is een eerste levensbehoefte, net als ademen, maar ook veel meer dan dat: een manier om samen te zijn met anderen en om vriendschap, liefde of blijdschap te delen. Je maakt een verjaardagstaart als iemand jarig is en kookt een bijzondere maaltijd om het Suikerfeest te vieren. Samen eten kan ook troostrijk zijn. In veel culturen eten mensen bij een uitvaart samen, achteraf of juist nadrukkelijk als onderdeel van het afscheidsritueel.

Samen eten geeft verbinding. Je dagelijkse maaltijd deel je vaak met mensen met wie je je verbonden voelt. Maar het werkt ook omgekeerd: het delen van je dagelijkse maaltijd met anderen kan verbinding geven. Hoe eet jij graag samen? Vind je het leuk om samen te koken, eten te delen, verhalen te delen of eet je liever alleen voor de tv? Wat betekent het voor jou om samen met anderen te eten? Wat maakt het dat een maaltijd écht gezamenlijk is? Welke rituelen zijn daarbij belangrijk voor jou? En met wie zou je graag eens samen willen eten? Wat zou dat voor jou betekenen?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn Huiskamer Hof ’t Spoor gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Huiskamer Hof ’t Spoor

Gegevens

Datum:
do 26 maart 2020
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Hof ’t Spoor
Operettelaan 629 3543BR + Google Maps

Organisatoren

DOCK
Utrecht in Dialoog