Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Terwijde: Familie

do 10 december 2020, 10:00 - 13:00

Gratis
familie

familieOp donderdag 10 december vindt van 10.00 tot 13.00 uur bij Huiskamer Hof ‘t Spoor in Terwijde een dialoog plaats over ‘Familie’. Wat betekent familie voor jou? Is de band met je familie voor jou onvoorwaardelijk? Aanmelden is ivm met corona verplicht!

De dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’, georganiseerd in samenwerking met DOCK Utrecht. In elke dialoog wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. ‘Erbij horen’ is in 2020 ook het jaarthema van Utrecht in Dialoog.

Aansluitend aan de dialoog kun je deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via de rode knop.

Familie als basis

Je familie is meestal de eerste kring van mensen waar je bij hoort. Als het goed is, geeft dat een stevige basis in het leven maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Misschien ben je niet bij je ouders maar ergens anders opgegroeid. Of je bent groot geworden in een gezin dat niet veilig en stabiel was. Hoe was dat bij jou? Hoorde jij als kind erbij in je eigen familie? En als volwassene? Zijn er andere mensen die voor jou aanvoelen als familie of die rol ergens in je leven hebben gehad?

Soms gebeuren er dingen waardoor het contact met je familie lastiger wordt en je het gevoel hebt dat je er minder bij hoort. Je krijgt ruzie of jij of een familielid maakt keuzes waar de ander niet achter staat. Misschien kies je er dan voor om de band met je familie te verbreken, of familieleden verbreken de band met jou. Dat is vaak pijnlijk en verdrietig. Maar het kan ook vrijheid opleveren. Heb jij wel eens de keuze gemaakt om de verbinding met je familie te verbreken? Hoor je er nog steeds erbij als jij zelf verandert, of als er dingen in je leven veranderen? Is de band met je familie onvoorwaardelijk? En vind je het belangrijk dat iedereen in je familie erbij hoort? Hoe zet je je daarvoor in? Wat is jouw grootste wens op dit gebied?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn Huiskamer Hof ’t Spoor gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Huiskamer Hof ’t Spoor

Gegevens

Datum:
do 10 december 2020
Tijd:
10:00 - 13:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Buurtcentrum Terwijde
Operettelaan 629 3543BR + Google Maps

Organisatoren

DOCK
Utrecht in Dialoog

Reacties zijn gesloten.