Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Super Solo #3: in liefdevolle verhouding

di 2 maart 2021, 19:30 - 21:30

Doe met ons mee voor een inspirerend gesprek over leven als alleenstaande in liefdevolle verhouding tot anderen. Deel je ervaringen en luister naar die van anderen in deze onlinedialoog. We starten met inspiratie door theatermaker Marjon Moed. Meld je aan via de rode knop.

Super Solo #3: in liefdevolle verhouding

Wist je dat in Utrecht is nu al 51,7% van de bewoners alleenstaand is? In de toekomst wordt dat percentages nog hoger, aldus het CBS. Dat we met meer alleenstaanden zijn in de stad heeft allerlei praktische gevolgen. De huizenmarkt wordt krapper en ook de eenzaamheid in de stad neemt mogelijk toe. Wat betekent super solo voor ons eigen leven, onze liefdevolle verhoudingen en de vormen van liefde in ons leven? Ga mee op ontdekkingsreis, deel je verhaal en luister naar wat anderen ontdekt hebben.

Ook als alleenstaande ben je verbonden met anderen. De ene verhouding is natuurlijk intiemer dan de andere. De hokjes ‘vriendschap’ en ‘liefde’ en ‘huwelijk’ en ‘partner’ en ‘gezin” passen niet iedereen. Er komen meer vloeibare en meervoudige vormen van relaties. Van een oma adopteren, ‘buddy’, ‘extended family’ tot een groene community en gemeenschap voor polyamoristen. Hoe verhoud jij je tot anderen in liefde? Welke verhoudingen passen bij wie jij bent als mens, bij wat je te geven hebt, nodig hebt en kunt ontvangen? En waarvoor zou je de vrije status ‘alleenstaand’ opgeven?

Living apart together: Serie Super Solo

In de serie ‘Super Solo’ gaan we in gesprek over de status ‘alleenstaand’. We praten over #1 alleen op ontdekking gaan, #2 alleen opvoeden en zorgen voor anderen en #3 alleen in liefdevolle verhouding met anderen treden. Tijdens de gesprekken staat nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen voorop! Super Solo is onderdeel van Living Apart Together: een stadsonderzoek, programma en de expositie over eenzaamheid in grote steden van stadslab RAUM. Utrecht in Dialoog brengt je (online) in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. Doe je mee?

Wat is een online dialoog?

Utrecht in Dialoog brengt je in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. Vanaf je computer, video of smartphone ga je via online Zoomsessies in gesprek met zes tot acht anderen, onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen rondom het thema onze ervaringen, hoop en wat we willen doen volgens de dialoogmethodiek. Nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen staat voorop!

Als je je aanmeldt ontvang je voor aanvang van de dialoog een loginlink en een wachtwoord. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op.

Meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
di 2 maart 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.