Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Super Solo #2: opvoeden en zorgen

di 2 februari 2021, 20:00 - 22:00

Doe met ons mee voor een inspirerend gesprek over alleen zorgen voor kinderen en familie, ontdek hoe je super solo kunt opvoeden en zorgen, hoe je alleen en samen met anderen een dorp in de stad kunt bouwen! Deel je ervaringen en luister naar verhalen van anderen in deze onlinedialoog. Meld je aan via de rode knop.

Let op: de begintijd is aangepast naar 20:00 (ipv 19:30). Daarmee is ook de eindtijd verschoven naar 22:00 (ipv 21:30). 

Super Solo #2: opvoeden en zorgen

Wist je dat in Utrecht is nu al 51,7% van de bewoners alleenstaand is? Tel daarbovenop nog 5,8% eenoudergezinnen, waaronder mensen die gescheiden zijn. In de toekomst worden die percentages nog hoger, aldus het CBS. Dat we met meer alleenstaanden zijn in de stad heeft allerlei praktische gevolgen. De huizenmarkt wordt krapper, het alleen opvoeden en zorgen neemt toe en mogelijk ook de eenzaamheid. Wat betekent super solo voor hoe we alleen en samen kinderen opvoeden en voor anderen zorgen in de toekomst? Ga mee op ontdekkingsreis, deel je verhaal en luister naar wat anderen ontdekt hebben.

Je kent het gezegde vast: it takes a village to raise a child. Alleen je kind(eren) opvoeden en/of alleen voor ouders of andere familieleden zorgen is een grote verantwoordelijkheid. Toch zijn er aardig wat Utrechters voor wie alleen opvoeden en alleen zorgen de normaalste zaak van de wereld is. Hoe zit dat bij jou en hoe pak jij dit aan? Met wie deel jij het opvoeden en zorgen en wat brengt dit? Wat is jouw ideaal als het gaat om opvoeden en zorgen en wat ga je hiervoor doen?

Living apart together: Serie Super Solo

In de serie ‘Super Solo’ gaan we in gesprek over de status ‘alleenstaand’. We praten over #1 alleen op ontdekking gaan, #2 alleen opvoeden en zorgen voor anderen en #3 alleen in liefdevolle verhouding met anderen treden. Tijdens de gesprekken staat nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen voorop! Super Solo is onderdeel van Living Apart Together: een stadsonderzoek, programma en de expositie over eenzaamheid in grote steden van stadslab RAUM. Utrecht in Dialoog brengt je (online) in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. Doe je mee?

Wat is een online dialoog?

Utrecht in Dialoog brengt je in contact met stadsgenoten die je niet vanzelfsprekend zou tegenkomen. Vanaf je computer, video of smartphone ga je via online Zoomsessies in gesprek met zes tot acht anderen, onder begeleiding van een dialoogbegeleider. We delen rondom het thema onze ervaringen, hoop en wat we willen doen volgens de dialoogmethodiek. Nieuwsgierigheid naar andere mensen en zienswijzen staat voorop!

Als je je aanmeldt ontvang je voor aanvang van de dialoog een loginlink en een wachtwoord. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op.

Meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
di 2 februari 2021
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.