Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sporen zien

zo 24 juni 2018, 13:30 - 16:00

Op zondag 24 juni organiseert Tori Oso Utrecht een stadswandeling Sporen van slavernij in Utrecht. Aansluitend op deze wandeling gaan deelnemers en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek over dit thema. Iedereen is van harte welkom!

Programma

10:45 Verzamelen voor boekenwinkel Savannah Bay
11:00 Begin van de wandeling
13: 00 Aankomst met Surinaams broodje
13:30 Met elkaar in dialoog over ‘Sporen zien’, Maliebaan 45
15:00 Gezamenlijk de opbrengsten van het gesprek delen
15:30 Afsluiting

Aanmelden voor de wandeling kan per mail naar torioso@gmail.com, er wordt een bijdrage van €5 gevraagd. De dialoog is gratis, het is mogelijk om alleen voor het gesprek aan te sluiten. Je kan je voor de dialoog aanmelden via bovenstaande rode knop.

LET OP: De wandeling is inmiddels volgeboekt, er zijn nog wel een paar plaatsen voor de dialoog. 

sporen zien

Sporen zien

Tijdens de wandeling wordt er stilgestaan bij de sporen die de slavernij in Utrecht heeft achtergelaten. Deze sporen zijn er, maar we zien ze niet altijd of weten er niet van af. Hierna gaan we in gesprek. Wanneer voelde, zag, hoorde, ervoer je laatst sporen van slavernij? Wanneer werden deze sporen door jou of anderen echt gezien? Zijn er sporen van slavernij in je eigen denken, zijn of handelen? Hoe kunnen we het beste omgaan met deze sporen? Deze vragen onderzoeken we samen tijdens de dialoog. Het zorgt voor mooie ontmoetingen, nieuwe inzichten, meer verbondenheid en inspiratie. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten!

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. We verkennen ervaringen, zienswijzen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Meer

Sporen van slavernij in Utrecht
Tori Oso Utrecht
So Ubuntu
Dialoog

Gegevens

Datum:
zo 24 juni 2018
Tijd:
13:30 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Grytte Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.