Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Solidariteit in tijden van corona

zo 17 mei 2020, 14:00 - 16:00

In de huidige crisis is het nodig andere manieren te vinden om er voor elkaar te zijn en voor elkaar te zorgen. Het fysiek isolement dat de Covid-19 pandemie met zich meebrengt dreigt sociale banden te verzwakken, en bestaande maatschappelijke voorzieningen schieten tekort. Tegelijkertijd is er juist nu een grote behoefte aan verbinding en steun.

Op lokaal niveau ontstaan er allerlei initiatieven om elkaar te helpen, zoals netwerken waarin buren boodschappen voor elkaar doen, muzikanten die optredens geven voor de ramen van verzorgingstehuizen, het verstrekken van gratis koffie en eten aan degenen die het nodig hebben en studenten die jongeren bij hun huiswerk helpen. 

Wat is Solidariteit?

Wat zijn jouw ervaringen met solidariteit in deze periode? Hoe kunnen we er voor elkaar zijn? Wat zijn de huidige uitdagingen wat betreft de organisatie en uitvoering van deze initiatieven in de anderhalvemeter-samenleving en welke mogelijkheden zie je misschien al ontstaan die je mee wil nemen naar een toekomst na corona? Wat is er nog meer nodig om deze vormen van solidariteit uit te kunnen oefenen, zowel nu, als op de langere termijn? 

Je bent van harte uitgenodigd om samen met andere Utrechtse inwoners op zondag 17 mei te reflecteren op deze vragen en samen te verbeelden wat de mogelijkheden voor nu en in de toekomst zijn. Je kunt je aanmelden via de rode knop en hier aangeven of je hulp nodig hebt bij inloggen en Zoomgebruik. Mensen zonder ervaring met onlinedialogen of zoomsessies verwelkomen we graag een half uurtje eerder.

Programma

13:30 Toelichting gebruik Online Zoomsessie voor onervaren Zoom-gebruikers (graag aanmelden)
14:00 Welkom door Utrecht in Dialoog en BAK
14:15 Online in dialoog in groepen van 6 personen (break out rooms)
15:45 Centraal oogsten bevindingen van de verschillende dialogen
16:00 Afsluiting

Heb je behoefte aan uitleg over Zoom? We verwelkomen je graag een half uur voor aanvang in de Zoom-ruimte.

Lees meer over het gebruik van Zoom >>>

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies. In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen met een getraind dialoogbegeleider. Lees hier meer over wat een dialoog is >>>
  • Je kunt je aanmelden voor deze dialoog via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder. Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Meer

Documentatie van deze dialoog wordt online beschikbaar gemaakt via BAK’s nieuwe digitale forum, Prospections: bakonline.org/nl/prospections. De dialoog sluit aan bij de eerste editie van het forum, met als focus Tactical Solidarities.

Gegevens

Datum:
zo 17 mei 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.