Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Socratisch Café: Kiezen

wo 20 februari 2019, 19:15 - 22:30

€10

Iedere 3e woensdagavond van de maand is er een Socratisch Café op Maliebaan 45 Utrecht. Van 19:30 – 22:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. Je kunt je aanmelden op Facebook.

Sokrates-geschilderd-door-David

Programma cafés

19.00 uur: inloop en ontvangst op Maliebaan 45
19.30 uur: inleiding en inspiratie op het thema
19.45 uur: eerste gespreksronde in subgroepen
21.15 uur: pauze
21.30 uur: tweede gespreksronde in subgroepen
22.30 uur: afsluiting en borrel

Plaats: Maliebaan 45 Utrecht
Entree: €10,00 per café, € 7,50 met studentenkaart of U-pas

Kiezen

 Wat valt er te kiezen? Waarmee we ons omringen, de dingen die we doen, een studie / een baan, waar we wonen, hoe we wonen, hoe en wat we eten, de auto waar we in rijden, of juist niet. Waarom hechten we aan zelf kunnen kiezen. Omdat we hiermee onze individualiteit en onze identiteit uit drukken?

Wat mogen we, kunnen we en soms ook moeten we kiezen? Is het wel / niet fijn al die keuzes die we voorgelegd krijgen, wat zijn de grenzen waarbinnen we kunnen/moeten kiezen? Kunnen we echt kiezen? Ook buiten de liberale ideologie en keuzemogelijkheden, voor een verantwoordelijk, bewust leven gebaseerd op andere deugden en waarden. En op basis waarvan maken we dan andere keuzes? In hoeverre spelen sociale factoren hierin een rol, media en marketing en andere vormen van “beïnvloeding”?  In een socratische dialoog onderzoeken we onze ervaringen met kiezen.

Socratisch Café Utrecht

Het Socratisch Café Utrecht is een ontmoetingsplek voor mensen die op socratische wijze met elkaar in gesprek willen onder begeleiding van deskundige gespreksleiders. In een socratisch gesprek onderzoeken we een vraag aan de hand van actuele ervaringen in groepen van bij voorkeur 6 tot 8 personen. We diepen een thema uit en genieten van alles wat een goed gesprek kenmerkt: het onderzoek, het verdiepen van ideeën, de betrokkenheid bij anderen, het spel en het plezier van lichtvoetigheid en ernst. We onderzoeken onze eigen alledaagse praktijk, wisselen ervaringen en inzichten uit, en zoeken de wijsheid die in een hittepunt schuilt. Een socratisch café biedt ruimte voor luisteren, doorvragen, verdiepen en aanscherpen om een gebeurtenis scherp te krijgen. In de traditie van Socrates stellen we ons oordeel eerst nog even uit, onderzoeken argumenten, proberen de essentie te raken en nemen positie in. Waar draait het uiteindelijk om, wat is belangrijk in het leven.

Meer

Socratisch Cafe Utrecht op facebook

Gegevens

Datum:
wo 20 februari 2019
Tijd:
19:15 - 22:30
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Dialooghuis Maliebaan45
Maliebaan 45
Utrecht, 3581CD