Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen vieren

vr 14 december 2018, 17:30 - 20:00

€7

Welke feesten vier jij graag? Doe je dat alleen of samen? Wat mag hierbij echt niet ontbreken? Muziek, speciaal eten, dans of misschien wel andere rituelen? Hoe vieren anderen en wat vieren ze dan eigenlijk?

Op 14 december gaan we in samenwerking met Resto van Harte in gesprek over Samen Vieren.

feest-300x170Vier met ons mee in het 3Generatiecentrum, Bernadottelaan 23 van 17:30 tot 20:00. 

Samen vieren

Waarom vier je samen? Brengt het je meer in contact met anderen, ontmoet je mensen die je anders niet tegenkomt, leer je anderen beter kennen? Brengt het meer verbondenheid met familie, vrienden, collega’s, buren, zielsverwanten of juist tussen culturen? Wat betekent vieren voor jou? En wat als je (even) niets te vieren hebt? Of als je niet uitgenodigd wordt voor een feestje? Wat doe je dan? Vier je jouw momenten liever op een andere manier? download (3)

Wat vier je eigenlijk met elkaar? Je eigen successen, een gezamenlijk resultaat of iets dat groter is zoals het leven, de liefde, vrijheid, gelijkwaardigheid of diversiteit? Heb je ook een verlangen als het gaat om vieren? Hoe ziet dat er uit en hoe kun je hier zelf aan bijdragen?

Verschillende werelden

We gaan in gesprek met Utrechters die verschillende gebeurtenissen vieren. Denk bijvoorbeeld aan het einde van de ramadan, pinksteren en andere religieuze feestdagen. Maar ook Bevrijdingsdag, de dag van de arbeid, vrouwendag en gay pride, of slagen voor een examen, verjaardag, huwelijk, geboorte of een nieuwe baan.

gs-9d406-Henna

We luisteren naar Utrechters die straatfeesten organiseren, houden van dansfeesten, die ieder moment vieren en Utrechters die feestjes vermijden en hun verjaardag het liefst overslaan. Naar Utrechters die vinden dat ze weinig te vieren hebben en zogenaamde “party-beesten”. We gaan aan tafel met Utrechters die het liefst de polonaise dansen en Utrechters voor wie een viering een moment is voor een goed gesprek, of een moment van bezinning.

Praktisch

Meld je hierboven aan via de rode knop. Indien dieetwensen (veggie, vegan, allergieën,…) gelieve deze te vermelden bij je aanmelding! De maaltijd kost 7 euro, personen met een U-pass betalen 4 euro.

Een openhartig gesprek

Een dialoog is een openhartig gesprek waarbij nieuwsgierigheid naar elkaar voorop staat. Door met elkaar in gesprek te gaan en naar elkaar te luisteren maak je kennis met verschillende perspectieven. We gaan aan tafels van 6 to 8 personen in gesprek onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Wees welkom en ervaar wat een goed gesprek kan doen!

Programma

17:30 Inloop
18:00 Start voorprogramma
18:15 Begin van de maaltijd en de dialoog over Samen Vieren
19:45 Oogsten van de opbrengst
20:00 Einde van de avond

Meer

Bekijk de flyer
Wat is een dialoog?

Gegevens

Datum:
vr 14 december 2018
Tijd:
17:30 - 20:00
Kosten:
€7
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

3Generatiecentrum
Bernadottelaan 23
Utrecht, 3527 Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.