Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kanaleneiland: Samen Verder Leven

di 16 juni 2020, 15:00 - 17:00

Hoe leven we in Kanaleneiland samen verder? De afgelopen tijd hebben inwoners hun krachten gebundeld en is door bewoners enorm veel tot stand gebracht om hulp te bieden in Coronatijd. Biedt deze crisis ook kansen voor de buurt? Hoe zien Kanaleneilanders nu de toekomst als het gaat om Samen Verder Leven nu professionele organisaties weer open gaan? Wat kunnen de vertrouwde whatsapp-groepen over koken, hond uitlaten, boodschappen, onderwijs, aan het werk en sociaal die zo belangrijk zijn geworden hierin betekenen en wat is er hiervoor nodig? Wil je jouw ervaringen delen en ben je nieuwsgierig naar hoe anderen dit zien? Welkom bij deze online dialoog! Je kunt je aanmelden via de rode knop!

Samen verder leven

Kanaleneiland is een wijk waar mensen met heel verschillende achtergronden samen leven en werken. Bewoners bouwen al jaren met elkaar aan sterke wijknetwerken op basis van vertrouwen. In de Coronacrisis is dit netwerk van enorme betekenis gebleken, ook omdat professionele hulp is uitgevallen. Tijdens de Ramadan is armoede meer zichtbaar geworden en worden naast voedselpakketten dagelijks 170 maaltijden bezorgd bij mensen die anders geen warme maaltijd hebben. Hoe kunnen we wat tot stand is gebracht en opgebouwd vasthouden? Wat geeft vertrouwen tussen inwoners en vrijwilligers die informeel hulp bieden? Hoe willen we samen verder leven en werken nu veel organisaties langzamerhand hun deuren weer openen en professionals hun werk weer oppakken? Waar hopen we op, wat willen we bereiken, kunnen we doen en is hier voor nodig?

Lees de verhalen van Amina Berkane, Karim, Karima, Mehdi BoukaanounNathan Rozema en Abdelkader Tahriouir uit Kanaleneiland. Lees ook meer over gezinnen in hun kracht.

Gezond stedelijk leven

In deze serie online dialogen onderzoeken we hoe gezond stedelijk leven in de toekomst gerealiseerd kan worden en hoe partners in het Gezondheidspact hieraan bij kunnen dragen. Dat doen we door in dialoog met inwoners, professionals en ondernemers te onderzoeken wat in Crisistijd werkt/helpt, wat dit brengt, wat we willen behouden en wat daarvoor nodig is. De dialoog over Samen verder Leven wordt met Samen Kanaleneiland en Wijkcooperatie Kanaleneiland georganiseerd.

Lees meer over de hele zomerserie >>>

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
di 16 juni 2020
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.