Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen tegen eenzaamheid

do 27 september 2018, 19:00 - 22:00

€5

In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseren we samen met twee Surinaamse stichtingen, So Ubuntu en Tori Oso Utrecht,  een dialoogbijeenkomst met als thema ‘Samen tegen eenzaamheid’. Iedereen is van harte welkom!

Fotograaf: iArtPictures

Programma

19:00 Inloop
19:15 Welkom
19: 25 Inleiding van het thema door Cheryl Vliet, presentator bij Double 7FM, organisator van het groot Surinaams dictee en de jaarlijkse Sophie Redmond lezing, en actief in diverse projecten tegen eenzaamheid.

19:50  Pauze met muzikaal intermezzo
20:00 In groepjes met elkaar in dialoog
21:30 Inzichten delen van de verschillende groepen.
22:00 Napraten met een hapje en een drankje

Samen tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid kan iedereen overkomen, het is van alle leeftijden. Sommigen voelen het af en toe, voor anderen is het iets dat langduriger is. Het is een heel persoonlijk gevoel dat ieder anders ervaart. Tijdens de bijeenkomst gaan we samen op zoek naar wat eenzaamheid betekent en wat helpt.

samen tegen eenzaamheid

Fotograaf: iArtPictures

Wanneer voelde je je goed omringd, had je het gevoel ergens bij te horen, was je gelukkig? Wat maakte dat mogelijk?  Hoe zou een wereld zonder eenzaamheid eruitzien? Welke eerste stap kunnen we zetten om dat ideaal wat dichterbij te brengen?

Wat is een dialoog?

Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen.

Gegevens

Datum:
do 27 september 2018
Tijd:
19:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Locatie

Buurtcentrum Oase
Cartesiusweg 11
Utrecht, 3534BA

Organisatoren

So Ubuntu
Tori Oso