Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expeditie: Samen doen, de moeite waard

do 9 september 2021, 19:15 - 21:30

Ontdek de kracht en waarde van samen doen: schoffelen, zaaien, oogsten, tegels lichten, broedkastjes plaatsen, vogels spotten, orchideeën zoeken, actie voeren……? Sluit je aan bij de expeditie Griftpark!  In deze derde editie gaan aan de slag met de ideeën die echt de moeite waard zijn om samen mee aan de slag te gaan voor onszelf, anderen en toekomstige generaties. Jong, oud, nieuw en iedereen is van harte welkom! Zo mogelijk live onder de bomen bij Stadsboerderij Griftsteede. Meld je aan via de rode knop bovenaan, neem je buren, vrienden en familie mee en vertel het door!

Heb jij/hebben jullie een idee, initiatief om jullie straat, tuin, buurt samen groener te maken waar je nog versterking, wijkgenoten voor zoekt? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl!

Programma

19:15 Inloop bij de tent naast de speeltuin (de hekken zijn open!)
19:30 Welkom met inspirerende groene ideeën van wijkgenoten:

19:45 In gesprek en aan de slag (groepen)
21:15 Opbrengsten oogsten en delen (vieren)
21:30 Afsluiting en vervolg

Verbinden rond groen

Ken jij de kracht van families, zwermen, kuddes, scholen, volken, buurten en straten? Van samen schoffelen, zaaien en oogsten, een moestuin onderhouden tot tegels lichten, broedkastjes plaatsen, boomspiegels onderhouden, vogels spotten, orchideeën zoeken en dit samen vieren? Groen verbindt mens en dier, generaties, culturen, jong, oud, nieuw en iedereen in samen doen. In deze bijeenkomst gaan we in groepen aan de slag met ideeën/initiatieven om de wijk samen groener te maken. Wat zou jij samen met anderen willen doen? Welk initiatief is voor jou de moeite waard, waarbij zou je aan willen sluiten? 

Laat je alvast inspireren door de documentaire “I am Greta” >>>

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogEen dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

Sinds de coronacrisis gaan we online in gesprek zodat iedereen op veilige afstand mee kan doen. Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Je kunt je aanmelden voor een dialoog via de rode knop bovenaan de pagina. Je ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de Zoom-ruimte waar de dialoog plaatsvindt.

Lees meer over wat een dialoog is >>>

Expeditie Nieuw groen leven

In de eerste editie van deze expeditie Ontdek moeder aarde, zien we de natuur in onze wijk en nieuw leven met andere ogen. Laat je verrassen en inspireren door de kracht van de natuur, door wijkgenoten, mens en dier en nieuw leven dichtbij. In de tweede editie  Nieuw groen leven onderzoeken we met wijkgenoten hoe de wijk, buurt en straat groener wordt, wat dit brengt en vraagt. Deel je ervaringen en verlangens, luister naar die van anderen en ontdek wat je zelf en samen kunt doen om in/met natuur dichtbij te leven, om natuur nieuw leven in te blazen….. In de derde editie Samen doen, de moeite waard gaan we aan de slag met de ideeen en initiatieven die echt de moeite waard zijn voor onszelf, anderen en toekomstige generaties. Meld je aan voor de serie, vertel het door, neem je buren en vrienden mee en noteer de data in je agenda! Zo mogelijk in de buitenlucht bij Stadsboerderij Griftsteede.

Laat je inspireren door de video van Greta Thunberg en schrijf je in voor de expeditie:

Gegevens

Datum:
do 9 september 2021
Tijd:
19:15 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Griftsteede (Griftpark)
Van Swindenstraat 129
Utrecht, 3514XR Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.