Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ruimte voor verschil

di 22 mei 2018, 19:00 - 21:30

Op dinsdag 22 mei van 19:00 tot 21:30 uur organiseert Utrecht in Dialoog een dialoogtafel in het Vorstelijk Complex over het thema “verschillen”.

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks dialogen in Zuilen rond het algemene thema diversiteit. De dialoog sluit aan op de vorige twee dialogen: “Thuis in Zuilen” en “Wij in Zuilen”.

Ruimte voor verschil

Als mens zijn we allen verschillend. Sommige verschillen zie je aan de buitenkant, andere zitten in onze gewoonten of waarden. Hoe hang jij je jas op? Hoe ga je om met telefoneren in je achtertuin of op je balkon? Verschillen kunnen als groot of klein worden ervaren. Sta jij er wel eens bij stil dat we zo verschillen in al onze overeenkomsten? Kan een verschil ook zo groot zijn dat het jou in je manier van zijn aantast? Hoe verschillend zijn we van elkaar en zijn er ook vlakken waar we op elkaar lijken? Wat is jouw ideaal? Geniet je van verschillen of ga je liever om met mensen die op jou lijken? Ga met ons het gesprek aan over dit thema, ervaar of je hier een droom in hebt en of je daar een concrete actie in kan vinden. De Belgische zanger Ronny Mosuse schreef een liedje over het feit dat we allemaal anders zijn en dus verschillen. Luister zelf maar:

Wat is een dialoog?

In een dialoog delen we ervaringen en dromen en wat je kunt doen om die dichterbij te brengen. Wat betekent Trots voor jou? Hoe is het om trots te zijn op jezelf, op iemand anders of  op iets wat je samen met anderen voor elkaar hebt gekregen? Wanneer was jij laatst trots en wat maakte dat je trots was? Ging het om iets wat jij goed kon, om een teamprestatie, om het doorstaan van een moeilijkheid, iets dat ondanks tegenslag lukte …… Was je echt trots, zonder dat je je weer schaamde dat je trots was…. Wat doet trots met je? Hoe zou het zijn als je trotser zou zijn, je trotser zou gedragen? Wat zou dat doen?

Meer informatie over dialoog.

Op dinsdag 22 mei heten we je van harte welkom in buurthuis het Vorstelijk Complex, prinses Beatrixlaan 2a te Zuilen. Meld je aan via de rode knop.

 

Gegevens

Datum:
di 22 mei 2018
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Vorstelijk Complex
Pr. Beatrixlaan 2
Utrecht, 3554JK
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.