Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ruimte voor elkaar

vr 12 juni 2020, 10:00 - 12:00

Op 12 juni gaan we in gesprek over Ruimte voor elkaar in Coronatijd. Nu het openbare leven weer een beetje op gang komt dringt de vraag zich op hoe we in de openbare ruimte met elkaar om gaan. Hoe doen anderen dat, wat roept dat bij jou op en hoe ga je hiermee om? En hoe zou je willen dat de publieke ruimte er in het ‘nieuwe normaal’ uit komt te zien? Wil je jouw ervaringen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je aan via de rode knop! Iedereen is van harte welkom. 

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Geef je elkaar de ruimte?

Hoe beweeg jij door de publieke ruimte en geef jij anderen de ruimte? Doe je een stapje terug of ga je voor je recht op ruimte? Hoe doen anderen dat, wat roept dat bij jou op en hoe ga je hiermee om? En hoe zou je willen dat de publieke ruimte er in het ‘nieuwe normaal’ uit komt te zien? Met strepen en pijlen en BOA’s die vertellen wat wel en niet mag, zo nodig boetes uitdelen? Dat de ruimte verdeeld wordt tussen leeftijdscategorieën, in ruimtes voor wel en niet “kwetsbaren”, in ruimtes voor jongeren en ouderen?  Of geef en neem je liever zelf ruimte, los je het liever met elkaar op en spreek je zo nodig stadgenoten aan? Over welke ruimte zou jij in het ‘nieuwe normaal’ willen beschikken en welke ruimte wil je liever (nog?) niet betreden? Welke ruimte gun je anderen?

Laat je inspireren door Danny op straat in Kampen in “Het nieuwe normaal”.

Programma

9:30 Hulp bij inloggen en Zoomgebruik op aanvraag (graag aangeven op het registratieformulier)
10:00 Welkom en inspiratie op het thema door Joop Kools
10:15 In gesprek in groepen van 4-6 personen
11:45 Opbrengsten delen
12:00 Afronding

Veilig in gesprek in coronatijd

In deze serie online gesprekken gaan we wekelijks in gesprek over wat ons bezighoudt in coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die graag veilig in gesprek gaat met buurt-, wijk- en stadgenoten. Iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur. De gesprekken worden voorbereid met Oost VoorElkaar, Wijkwijzer NoordOost, DOCK en Bibliotheek Utrecht.

We bespreken iedere week een ander thema. In mei spreken we over liefdevol op afstandvrijheid vieren in coronatijd, creatief thuislevengezond blijven en de kracht van de buurt. In juni over Mantelzorg, Ruimte voor Elkaar, Erbij Horen als je ouder wordt en meer.

Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je misschien zelf een thema voorbereiden of inleiden met een liedje, column of gedicht? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Online Erbij Horen in Crisistijd

We leven in een heel andere wereld dan we ons hadden voorgesteld toen we elkaar met een warme omhelzing een gelukkig en gezond nieuwjaar zoenden. We lopen vaak met een boog om elkaar heen, ontmoeten familie, vrienden, buren en collega’s op afstand en zijn inmiddels met zijn allen op zoek naar een ‘nieuw normaal’. Waar wil je bijhoren in dit “nieuwe normaal” en hoe die je dat? Wat betekent dit voor je leven, je relaties, je (vrijwilligers)werk en de verbanden waar je deel van uitmaakt?

Lees meer over het project Online Erbij horen in Crisistijd en bekijk alle onlinedialogen.

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
vr 12 juni 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.