Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Respect voor elkaar

wo 7 november 2018, 15:00 - 17:00

Op 7 november opent Wethouder Maarten van Ooijen met studenten, docenten en buurtbewoners een respectzone in ROC MN Vondellaan, een plek op school waar leerlingen, docenten en buurt een open gesprek met elkaar aan kunnen gaan.Iedereen die wil werken aan wederzijds respect, de eigen blik wil verruimen, ervaringen, dromen en acties wil delen is hier van harte welkom. De opening wordt gevierd met een dialoog over respect voor elkaar.

De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Week van respect en dialoog op woensdag 7 november van 15:00  tot 17.00 uur bij ROC Midden Nederland, Vondellaan 174, Utrecht. 

Programma

14:30 Inloop met koffie, thee
15:00 Feestelijke opening Respectzone door studenten, docenten en wethouder Maarten van Ooijen
15:30 In gesprek over Respectzones en respect voor elkaar
17:00 Opbrengsten delen en napraten met hapje en drankje

Samen werken aan een positief leerklimaat

Het Welzijnscollege ROC Midden Nederland werkt aan een positief leerklimaat. De afgelopen maand zijn directie, docenten en studenten in gesprek gegaan over een positief leerklimaat. Door ervaringen en dromen te delen ontdekten docenten en studenten wat bijdraagt aan een positief leerklimaat: Je thuis, welkom voelen op school.” “Tijd, rust en ruimte.” “Gezien worden, echt gezien worden!” “Fouten waarderen, hiervan leren.” en meer. En wat docenten en studenten zelf kunnen doen, zoals Samen leren met mensen met andere ideeën.” “Met elkaar iets voor de wijk betekenen” en “In kleine groepjes met elkaar leren.”img_3776-2

In de week van dialoog/respect wordt een aantal van uitspraken van studenten, docenten en anderen in school opgehangen, en wordt een plek ingericht waar studenten en docenten het hele jaar door een respectvol open gesprek kunnen aangaan.

Week van Dialoog & Respect

De Week van de Dialoog & Respect is een jaarlijks terugkerend landelijk initiatief. De Week van de dialoog vindt plaats van 2 tot en met 11 november en heeft als thema Elkaar zien…. De feestelijke aftrap vindt plaats op 2 november in Krachtstation Kanaleneiland. De Week van Respect start op 5 november in Utrecht in Leidsche Rijn.Er zijn die week dialoogtafels op diverse plaatsen en tijdstippen in de hele stad en het hele land. De tafels worden georganiseerd door bewoners(initiatieven) en maatschappelijke organisaties. Door met elkaar te praten leren we elkaar beter kennen, en komen we erachter wat we belangrijk vinden in onze stad, onze buurt, op school, in sport en spel, op ons werk en in ons dagelijks leven. Zo kunnen we beter met elkaar leven, wonen, werken en zorgen in Utrecht.

Wat is Respect?

respectStudenten, jongeren, docenten en buurt gaan in gesprek over Respect. Voor wie heb jij respect, wat verdient respect, wanneer ervaar je respect en wat is daarvoor nodig? We onderzoeken aan de hand van ervaringen wat respect is, delen onze dromen en welke eerste stap we kunnen zetten om tot meer Respect te komen. In een dialoog maak je kennis met elkaar en het thema, deel je persoonlijke ervaringen, dromen en wat je gaat doen om die droom te realiseren. De dialoogtafels worden begeleid door getrainde gespreksleiders.

Wat is een dialoog?

Utrecht in DialoogIn dialoog gaan is wezenlijk anders dan een debat of discussie. In een dialoog onderzoek je ervaringen, waar het om draait, deel je dromen en wat je kunt doen om die te realiseren. In een debat scherp je standpunten aan en ga je op zoek naar je gelijk. Als jongeren met verschillende achtergronden naar elkaar luisteren, met elkaar in dialoog gaan worden andere mogelijkheden zichtbaar en kunnen nieuwe perspectieven ontstaan. Dialoog biedt inzicht in overeenkomsten en verschillen, en ruimte om vanuit je eigenheid richting te geven aan de manier waarop we samen leven, leren en werken. In een dialoog verkennen we ervaringen, dromen en mogelijkheden. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.

Meer

Flyer
Week van de Dialoog
Jongerendialoog
Overzicht dialoogtafels Week van de Dialoog
Week van Respect

Gegevens

Datum:
wo 7 november 2018
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

ROC Midden Nederland
Vondellaan 174
Utrecht, 3521 GH
+ Google Maps

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.