Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Respect in Leidsche Rijn

ma 5 november 2018, 09:40 - 11:30


Op maandagochtend 5 november trappen we in Utrecht de Week van Respect af op het Leidsche Rijn College. Leerlingen, docenten en buurtbewoners gaan met elkaar in gesprek over het thema Respect. Wat is respect, hoe toon je dit en wat vraagt dit? Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de Week van Respect en de Week van Dialoog.

Programma

De dialoogbijeenkomst vindt plaats van 9:40-11:40 uur. Na een kort voorprogramma gaan jongeren van verschillende scholen en leeftijden en buurtbewoners in groepen van 6 tot 8 leerlingen met elkaar in gesprek over wat Respect voor hen betekent (10:10-11-40 uur). We onderzoeken wat Respect is, hoe je dit toont en wat dit vraagt aan de hand van persoonlijke ervaringen. We delen dromen en wat we gaan doen om meer respect te krijgen en geven. De gesprekken worden begeleid door dialoogbegeleiders die getraind zijn in de methodiek van Nederland in Dialoog.

Wat is een dialoog?

De dialoog is een gespreksmethodiek die verschillende perspectieven zichtbaar en bespreekbaar maakt. In een dialoog ga je op gelijkwaardige basis in gesprek. Zonder een beroep op rollen deel je ervaringen en dromen. Iedereen doet mee en iedere ervaring telt. Door aandachtig luisteren, delen van persoonlijke ervaringen en spreken vanuit je hart verbind je je met jezelf, anderen, het thema en je omgeving.

Meer

Week van Respect
Week van de dialoog
Jongeren in dialoog
Flyer

Gegevens

Datum:
ma 5 november 2018
Tijd:
09:40 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Leidsche Rijn College
Maartvlinder 1
Utrecht, 3544 DA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Reacties zijn gesloten.