Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Rechten en vrijheid

do 10 december 2020, 19:30 - 22:00

Wat voor effect heeft de coronacrisis op jouw ervaring van rechten en vrijheid gehad? Deel je ervaringen en luister naar die van anderen! Online via Zoom.

Hoe werden onze fundamentele rechten beschermd, gewaarborgd of beperkt in de strijd tegen het coronavirus? De crisis heeft ons eraan herinnerd hoe essentieel onze grondrechten zijn, zoals het recht op mobiliteit, demonstratie en informatie. Maandenlang werd ons opgedragen om zoveel mogelijk thuis te blijven, groepsvorming en toegang tot publieke ruimtes werd beperkt, demonstraties verboden. Corona-apps worden ontwikkeld om onze locatie en gezondheid in de gaten te houden.

Vind jij dat onze basisrechten tijdens de coronacrisis voldoende zijn beschermd? Of heb je het gevoel dat je rechten en vrijheden geschonden zijn tijdens de crisis? Heb jij in de afgelopen maanden nieuwe manieren gevonden van toegang tot zorg, onderwijs en demonstratie? Zijn die beperkend of een verrijkend? En zullen we die nieuwe manieren in de toekomst kunnen blijven toepassen? Waardeer jij bepaalde basisrechten nu meer dan voor de crisis? In deze dialoog gaan we praten over onze nieuwe inzichten over onze basisrechten en vrijheid. Doe mee op 10 december en deel je ervaringen, inzichten en ook je dromen voor de toekomst.

Sterker uit de crisis

Vanwege het coronavirus is ons leven er plotseling heel anders uit gaan zien. We moesten zoveel mogelijk thuisblijven en als dat kon vanuit huis werken of studeren. We maakten ons zorgen over ons werk. Het werd moeilijker familie en vrienden te ontmoeten. We moesten wennen aan 1,5 meter afstand houden van elkaar. Sinds juni zijn de maatregelen versoepeld en mag er langzaam weer wat meer. Toch blijft het virus ons leven beïnvloeden, zolang we moeten blijven oppassen en afstand houden. Hoe heb jij de coronacrisis ervaren? Ben je anders tegen dingen aan gaan kijken door jouw ervaringen tijdens de crisis? Welke veranderingen wil je vasthouden en hoe kun je dat doen?

Deze bijeenkomst is een onderdeel van de dialoogserie Sterker uit de Crisis >>>

Belangrijk

  • De gesprekken zijn ‘s avonds van 19:30 tot 21:30 uur
  • De gesprekken vinden plaats online via Zoom.

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een gesprek waarin we zonder te oordelen onze ervaringen en ideeën delen. Als je spreekt vanuit je hart en luistert vanuit nieuwsgierigheid naar jezelf en de ander levert dit vaak verrassend nieuwe inzichten op waar je voordeel mee kunt doen.

Meer over wat een dialoog is >>>

 

Deze bijeenkomst is onderdeel van de dialoogserie Sterker uit de Crisis en organiseren we samen met de Kargadoor. De serie is onderdeel van het project Online Erbij Horen in Crisistijd.

Gegevens

Datum:
do 10 december 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.