Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Parkwijk: Vriendschap

vr 15 mei 2020, 10:30 - 14:00

 

Op vrijdag 15 mei gaan buurtgenoten van 10.30 tot 12.30 uur met elkaar in gesprek bij buurthuis Bij de Buren in Parkwijk over ‘Vriendschap’.

Aansluitend kun je om 12.30 uur deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname aan de dialoog is gratis, voor de warme driegangenlunch betaal je een bijdrage van 5 euro of 4 euro met u-pas. Geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden via de rode knop.

De dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’, georganiseerd in samenwerking met Resto van Harte en DOCK. In elke dialoog wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. ‘Erbij horen’ is in 2020 ook het jaarthema van Utrecht in Dialoog.

Vriendschap/vrienden

Vriendschappen ontstaan bijna altijd spontaan en het is soms moeilijk te benoemen waarom de ene persoon wél een vriend wordt en de andere niet. Sommige van die vrienden lopen je hele leven met je mee, andere een stukje en gaan dan weer hun eigen weg. Vaak is dat een wederzijds proces maar soms is het moeilijk om te accepteren dat vriendschappen overgaan of verwateren. Je voelt je dan in de steek gelaten of buitengesloten. Tegelijkertijd kun je in iedere fase van je leven nieuwe vriendschappen opbouwen.

Wat is de plek van vriendschap in jouw leven? Hoe goed ben je in het aangaan en onderhouden van vriendschappen? Wat zijn voor jou de belangrijkste waarden die bij vriendschap horen? Heb je graag veel vrienden of heb je genoeg aan één of een paar vrienden? Vind je het belangrijk dat je vriendschappen lang blijven bestaan? Of vind je het prima om vrienden ook weer los te laten? En ben je tevreden over de vriendschappen die je hebt? Zo nee, welke stappen wil je daarin zetten?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn buurtcentrum Bij de Buren gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Erbij Horen
Bij de Buren

Gegevens

Datum:
vr 15 mei 2020
Tijd:
10:30 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Resto van Harte
DOCK