Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Parkwijk: Familie

vr 11 december 2020, 10:30 - 14:00

familie

Op vrijdag 11 december van 10.30 tot 12.30 uur gaan we in buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk in dialoog over het thema ‘Familie’. Wat betekent familie voor jou? Is de band met je familie voor jou onvoorwaardelijk?

Aansluitend kun je om 12.30 uur deelnemen aan de gezamenlijke lunch. Deelname aan de dialoog is gratis, voor de warme driegangenlunch betaal je een bijdrage van 5 euro of 4 euro met u-pas. Geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden via de rode knop.

De dialoog is onderdeel van de serie ‘Erbij horen’, georganiseerd in samenwerking met Resto van Harte en DOCK. In elke dialoog wisselen we vanuit een andere invalshoek van gedachten over vragen rondom ‘erbij horen’. ‘Erbij horen’ is in 2020 ook het jaarthema van Utrecht in Dialoog.

Familie als basis

Je familie is meestal de eerste kring van mensen waar je bij hoort. Als het goed is, geeft dat een stevige basis in het leven maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Misschien ben je niet bij je ouders maar ergens anders opgegroeid. Of je bent groot geworden in een gezin dat niet veilig en stabiel was. Hoe was dat bij jou? Hoorde jij als kind erbij in je eigen familie? En als volwassene? Zijn er andere mensen die voor jou aanvoelen als familie of die rol ergens in je leven hebben gehad? Welke rol speelt samen eten bij het familiegevoel?

Soms gebeuren er dingen waardoor het contact met je familie lastiger wordt en je het gevoel hebt dat je er minder bij hoort. Je krijgt ruzie of jij of een familielid maakt keuzes waar de ander niet achter staat. Misschien kies je er dan voor om de band met je familie te verbreken, of familieleden verbreken de band met jou. Dat is vaak pijnlijk en verdrietig. Maar het kan ook vrijheid opleveren. Heb jij wel eens de keuze gemaakt om de verbinding met je familie te verbreken? Hoor je er nog steeds als jij zelf verandert, of als er dingen in je leven veranderen? Is de band met je familie onvoorwaardelijk? En vind je het belangrijk dat iedereen in je familie erbij hoort? Hoe zet je je daarvoor in? Speelt samen eten een rol bij het familiegevoel? Wat is jouw grootste wens als het gaat om erbij horen in je familie?

Met elkaar in gesprek

Utrecht in DialoogIn buurtcentrum Bij de Buren gaan buurtgenoten regelmatig met elkaar in dialoog over verschillende thema’s. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Je spreekt vanuit jezelf en stelt jezelf open voor het verhaal van de ander. Het gaat om aandachtig luisteren naar elkaars ervaringen, niet om de ander overtuigen van jouw eigen standpunt. Je onderzoekt met elkaar waar het om gaat, je deelt toekomstdromen en wat je kunt doen om die dichterbij te halen. De gesprekken vinden plaats aan dialoogtafels van 6 tot 8 personen onder begeleiding van door Utrecht in Dialoog getrainde dialoogbegeleiders. Iedereen komt aan bod, wordt gehoord en is van harte welkom.

Meer

Wat is een dialoog
Erbij Horen
Bij de Buren

Gegevens

Datum:
vr 11 december 2020
Tijd:
10:30 - 14:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Resto van Harte
DOCK