Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Open interesse tegen polarisaties

wo 7 oktober 2020, 18:30 - 20:30

Gratis

Ga online in gesprek over polarisaties in jouw omgeving en ontdek wat je eraan kan doen! Met onder andere TEDx spreker, trainer en coach Karen Walthuis, pleitbezorger van Radicale Open Interesse. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom om mee te praten, je open te stellen en in dialoog te gaan. Meld je snel aan via de rode knop en laat je verrassen!

Heb je hulp nodig bij online komen? Kom een half uurtje eerder voor uitleg over Zoomgebruik of neem contact op. Geef je wensen aan op het inschrijfformulier! 

Polarisaties in de samenleving

We zien in Nederland steeds meer polarisaties, vormen van wij-zij denken die tegenstellingen tussen mensen vergroten. Tussen links en rechts, ouderen en jongeren, boeren en stedelingen, arm en rijk, zwart en wit, mannen en vrouwen, pro-piet en kick out zwarte piet, black lives matter en blue lives matter. Hoe ga jij om met polarisatie in jouw omgeving? Wat doe je als iemand je in je hart raakt, een heel andere mening heeft dan jij, je niet ziet, erkent, niet naar je luistert? Hoe ga je om met mensen die heel anders denken, leven, kijken? Kun je je hiervoor open stellen, interesse tonen, nieuwsgierig zijn? Wat gebeurt er als je dat doet? Deel je ervaringen en dromen en laat je verrassen!

Radicale Open Interesse

We laten ons inspireren door Karen Walthuis, haar uitnodiging om mee te doen aan de verspreiding van een liefdevolle olievlek van Radicale Open Interesse. Aansluitend gaan we in dialoog, praten in kleine groepen met elkaar over hoe we met polarisatie in onze omgeving omgaan, wat we hierin doen en laten en wat werkt. Om elkaar beter te horen en zien, in contact te komen met andere mensen en met elkaar tot nieuwe inzichten te komen.

Programma

18:30 Welkom en ontvangst
18:45 Karen Walthuis over haar oplossing voor polarisatie: Radicale Open Interesse
19:00 Start dialoog: online of live in Den Haag
20:15 Opbrengsten oogsten en napraten
20:30 Centrale afsluiting

Deze dialoog vindt ook in een kleine offline setting plaats in Den Haag. Woon je in Den Haag? Dan kan je ook een Afghaanse maaltijd bij je thuis laten bezorgen. Geef je wensen aan op het aanmeldformulier! 

Wat is een (online) dialoog?

In een dialoog ontmoeten we elkaar in een gesprek met 6-8 personen over onze ervaringen, verlangens en plannen. Je deelt jouw ervaringen en luistert naar de verhalen van anderen in een open en verdiepend gesprek. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en mogelijkheden.

Gegevens

Datum:
wo 7 oktober 2020
Tijd:
18:30 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.