Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet & Wandel: Wandel je wijzer

wo 18 augustus 2021, 18:00 - 19:00

Het thema van deze Ontmoet & Wandel is: Wandel je wijzer. Wanneer voel je je wijs? Hoe deel je je wijsheid met anderen? Doe mee met de online matchingssessie en organiseer daarna een wandeling met je wandelmaatje. Deel je ervaringen en luister naar anderen terwijl je Utrecht te voet verkent. Iedereen is welkom!

Wandel je wijzer

In deze editie van de dialoogserie Ontmoet & Wandel nodigen we je uit om je wijsheid met elkaar te delen en jezelf wijzer te wandelen  zoals vele filosofen deden. Welke thema’s houden je bezig als je wandelt? Was er een moment dat je jezelf wijs vond (handelen)? Om welke wijsheid, groot of klein, ging dat? En wat maakte dit mogelijk, was hiervoor belangrijk? Ging het om eigen boekenkennis en levenservaring, die van een anderen, een situatie, omstandigheden, combinatie van factoren? Ontstond die wijsheid door het delen kennis en inzichten vanuit verschillende perspectieven? Wat is ideaal als het gaat om (wandelend) wijzer worden, voor jezelf, anderen, je gemeenschap en het geheel? Wat kun je doen om dat dichter bij te brengen? Laat je inspireren door de walk of wisdom.

Lees over een ervaring van een deelnemer met het leren van een nieuwe vaardigheid in dialoog>>>

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je, welke thema’s houden je bezig als je wandelt?
  2. Ervaringen: Was er een moment dat je jezelf wijs vond (handelen)? Om welke wijsheid, groot of klein, ging dat? En wat maakte dit mogelijk, was hiervoor belangrijk?
  3. Dromen: Wat is ideaal als het gaat om (wandelend) wijzer worden, voor jezelf, anderen, je gemeenschap en het geheel?
  4. Doen: Wat kun je doen om dat dichter bij te brengen?
  5. Evaluatie: Wat neem je mee van dit gesprek?

Ontmoet & Wandel

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks, die heet Ontmoet & Wandel. Deze serie is een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend. Een lichtvoetige serie waarin je verschillende mensen ontmoet, elkaar en de wijk ontdekt en wandelend in gesprek gaat.

Gegevens

Datum:
wo 18 augustus 2021
Tijd:
18:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.