Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet & Wandel: Vrijheid blijheid

wo 19 mei 2021, 17:00 - 18:00

In deze lichtvoetige dialoogserie Ontmoet & Wandel ontmoet je verschillende mensen, ontdek je nieuwe plekken en wandelen we met elkaar een nieuwe lente tegemoet. We wandelen verschillende afstanden rond het Griftpark, in Utrecht Oost en de binnenstad. Iedereen is van harte welkom. Meld je aan via de rode knop en nodig oude, nieuwe en jonge buren uit om aan te sluiten! Bij “wensen” kun je aangeven hoe lang je ongeveer wilt wandelen en wat je verder nog wenst.

Vrijheid blijheid

In de vijfde editie van de dialoog serie ontmoet en wandel, wandelen we hartje voorjaar met een dialoog over vrijheid blijheid. Wat betekent vrijheid voor jou? Wordt je blij van vrijheid of krijg je keuzestress van te veel vrijheid? Hoe vrij voel jij je in je omgeving en in je buurt. Hoe ga jij om met vrijheid? Hoeveel vrijheid geef jij anderen en hoe geef jij je grenzen aan. Welke vrijheden vind je het belangrijkst? De kennismaking en voorbereiding via Zoom vindt plaats op 19 mei. De wandeling zelf plan je met het wandelmaatje op een moment dat in jullie beider agenda’s past.

Hoe werkt het?

Ontmoet & wandel is een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend.

  1. In een online ontmoeting via zoom maken we kennis met elkaar, de routes en het thema van de wandeling. Deze online ontmoeting vindt op de derde woensdag van de maand van 17-18 uur. Hier ontmoet je wijkgenoten, maak je kennis met je wandelmaatje en spreek je af wanneer je gaat wandelen, welke route je volgt en waar je elkaar treft voor de wandeling in levende lijve.
  2. Tijdens de wandeling in levende lijve verken je samen een thema, ontdek je elkaar en de wijk. Je gaat wandelend in gesprek aan de hand van de leidraad die is gebaseerd op de dialoogprincipes.
  3. In de volgende online ontmoeting oogsten we opbrengsten en inzichten, maken we kennis met nieuwe deelnemers, introduceren we een nieuw thema en maken we afspraken voor de volgende wandeling met iemand anders.

Data en thema’s

Wil je meedoen in de voorbereiding? Heb je suggesties voor routes of thema’s of heb je andere wensen? Mail naar  info@utrechtindialoog.nl.

Wandelingen om uit te kiezen

We wandelen verschillende afstanden rond het Griftpark, in Utrecht Oost en de binnenstad. Aanbevolen wandelingen:
A. Stadswandeling Vogelenbuurt & Wittevrouwen (4 – 5.5 km), startpunt Paardekathedraal Veeartsenijstraat
B. Wandeling Noordoost (7.8 km), startpunt Jan van Lingtuin Lauwerecht
C. Wittevrouwen-Dompleinwandeling (6.9 km), startpunt Voorveldse Polder (Vlonders)
D. Straatkunstroute Tuindorp Tuinwijk (5.4 km), startpunt Draaiweg (Beeld Troelstra)

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: wie ben je, waar denk je aan bij vrijheid blijheid?
  2. Ervaringen: Deel een mooie ervaringen met het gevoel van vrij zijn?
  3. Dromen: Welke vrijheden blijf jij naar streven en zijn voor jou het belangrijkst?
  4. Doen: Wat zou je kunnen doen om die vrijheid te ervaren?
  5. Evaluatie: Wat neem je mee van dit gesprek?

Gegevens

Datum:
wo 19 mei 2021
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.