Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet & Wandel: Licht

wo 15 december 2021, 18:00 - 19:00

Het thema van deze Ontmoet & Wandel is: Licht. Wat ervaar je als licht, wat verlicht, wat maakt jou lichter? Doe mee met de online matchingssessie en organiseer daarna een wandeling met je wandelmaatje. Deel je ervaringen en luister naar anderen terwijl je Utrecht te voet verkent. Iedereen is welkom!

Licht

Hoe voel je je door licht? Wanneer zoek je licht op en wanneer zoek je in plaats daarvan schaduw? Hoe maak je de wereld helderder voor jezelf en voor anderen? Met elektriciteit, of ook met menselijke energie? Wat zie je als je omgeving helderder is, wat mis je als het donker is? Staat het donker je toe dingen te zien die je niet in het licht kunt zien? Wat voor soort licht zoek je op dit moment? Wat is de rol van kerstverlichting, lampen of verlichtingen in je leven of tijdens feesten? Zorgen ze ervoor dat je de wereld om je heen op een nieuwe manier ziet? Luister naar dit muziekstuk van Stockhausen, uit zijn opera Aus Licht, uitgevoerd in de Gashouder in Amsterdam.

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je? Waar denk jij aan bij ‘licht’?
  2. Ervaringen: Deel een ervaring waarbij je de aan- of afwezigheid van licht opmerkte. Hoe voelde je je erdoor?
  3. Dromen: Van wat voor soort licht wil je in de toekomst meer?
  4. Doen: Wat zou je kunnen doen om meer van dit licht creëren?
  5. Evaluatie: Wat neem je mee van dit gesprek?

Ontmoet & Wandel

Deze dialoog maakt deel uit van een reeks, die heet Ontmoet & Wandel. Deze serie is een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend. Een lichtvoetige serie waarin je verschillende mensen ontmoet, elkaar en de wijk ontdekt en wandelend in gesprek gaat.

Gegevens

Datum:
wo 15 december 2021
Tijd:
18:00 - 19:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.