Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Griftpark: Ontmoet & Wandel

wo 20 januari 2021, 19:00 - 20:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every month that begins at 17:00 on day Third of the month, repeating until wo 21 juli 2021

We kunnen nog altijd wandelen in de wijk! Tijd om eropuit te trekken, nieuwe wijkgenoten te leren kennen en Noordoost te ontdekken! In deze lichtvoetige dialoogserie Ontmoet & Wandel ontmoet je verschillende mensen uit de wijk, ontdek je nieuwe plekken en wandelen we met elkaar een nieuwe lente tegemoet! In deze eerste ontmoeting gaan we in gesprek over oud en nieuw. Wat betekent dat voor jou, wat wil je achter je laten en waar hoop je op in het nieuwe jaar.

Ontmoet en wandel

Ontmoet en Wandel is een initiatief van Sjoerd Valk uit Wittevrouwen onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend. Meld je aan via de rode knop en nodig ook je oude en nieuwe buren uit om aan te sluiten! Bij “wensen” kun je aangeven hoe lang je ongeveer wilt wandelen en wat je verder nog wenst. 

Aanbevolen wandelingen:
A. Stadswandeling Vogelenbuurt & Wittevrouwen (4 – 5.5 km), startpunt Paardekathedraal Veeartsenijstraat
B. Wandeling Noordoost (7.8 km), startpunt Jan van Lingtuin Lauwerecht
C. Wittevrouwen-Dompleinwandeling (6.9 km), startpunt Voorveldse Polder (Vlonders)
D. Straatkunstroute Tuindorp Tuinwijk (5.4 km), startpunt Draaiweg (Beeld Troelstra)

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je, wat betekent oud en nieuw voor je?
  2. Ervaringen delen: Wat heb je meegemaakt rond oud en nieuw? Wat was daarin voor jou de moeite waard?
  3. Dromen: Wat is je ideaal, verlangen als het gaat om oud en nieuw? Waar wil je meer van?
  4. Doen: Wat kun je doen om je droom wat dichterbij te brengen? Welke eerste stap kun je zetten
  5. Evaluatie: Wat neem je mee van dit gesprek?

Hoe werkt het?

  1. In een eerste ontspannen online ontmoeting maken we kennis met elkaar, met Ontmoet & Wandel en het thema van de eerste wandeling. De ontmoeting vindt online plaats via Zoom op de derde woensdag van de maand van 18-19 uur. Neem gerust uw maaltijd mee! Bedenk alvast een vraag die je graag zou krijgen als eerste kennismaking. En wat zou je graag willen weten van de ander?
  2. Je spreekt af om in levende lijve met een wijkgenoot een wandeling in de wijk te maken. Je plant zelf een wandeling op het moment dat in jullie beider agenda’s past. Je ontvangt van te voren een suggestie voor een afspreekpunt, route en een leidraad met vragen rond het thema van deze Ontmoet & Wandel. De leidraad is gebaseerd op de principes van de waarderende dialoog.
  3. In de volgende ontspannen online ontmoeting oogsten we wat de Ontmoet & Wandel een iedereen heeft gebracht, maken we kennis met nieuwe deelnemers en introduceren we het thema van de volgende Ontmoet & Wandel. Heb je speciale wensen? Suggesties voor plekken of routes? Mail naar info@wijkwijzernoordoost.nl.

Wanneer?

De online ontmoetingen vinden plaats op de derde woensdag van de maand van 17 tot uiterlijk 18 uur. Je plant zelf een wandeling op het moment dat in jullie beider agenda’s past. Je ontvangt van te voren een suggestie voor een afspreekpunt, route en leidraad met vragen rond het thema.

Meedoen?

Ontmoet & Wandel is een initiatief van Wijkwijzer NoordOost en Utrecht in Dialoog. Wil je meewerken, denken of doen in dit project? Bijeenkomsten, thema’s en/of wandelroutes mee voorbereiden? Stuur een mail naar info@wijkwijzernoordoost.nl of info@utrechtindialoog.nl.

Gegevens

Datum:
wo 20 januari 2021
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Griftpark
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.