Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet & Wandel: Lentekriebels

wo 21 april 2021, 17:00 - 18:00

In deze Ontmoet & Wandel vieren we de dag van de aarde met een wandeldialoog over lentekriebels. Iedereen is van harte welkom. Meld je aan via de rode knop en nodig oude, nieuwe en jonge buren uit om aan te sluiten! Bij “wensen” kun je aangeven hoe lang je ongeveer wilt wandelen en wat je verder nog wenst.

Lentekriebels

In deze vierde Ontmoet en wandel praten we met elkaar over Lentekriebels om de dag van de aarde te vieren. Wat voor kriebels krijg jij in de lente, het seizoen van het nieuwe leven? En waaraan merk je die kriebels om je heen, bij mensen en dieren, in de natuur, je zintuigen. Wat doe je en laat je en wat brengen die lentekriebels? Ga je aan de grote schoonmaak, ruim je je huis op, trek je erop uit? Waar droom je van en wat doe je met je lentekriebels? De kennismaking en voorbereiding via Zoom vindt plaats op 21 april, de dag van de aarde. De wandeling zelf plan je met het wandelmaatje op een moment dat in jullie beider agenda’s past.

Hoe werkt het?

Ontmoet & wandel is een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend.

  1. In een online ontmoeting via zoom maken we kennis met elkaar, de routes en het thema van de wandeling. Deze online ontmoeting vindt op de derde woensdag van de maand van 17-18 uur. Hier ontmoet je wijkgenoten, maak je kennis met je wandelmaatje en spreek je af wanneer je gaat wandelen, welke route je volgt en waar je elkaar treft voor de wandeling in levende lijve.
  2. Tijdens de wandeling in levende lijve verken je samen een thema, ontdek je elkaar en de wijk. Je gaat wandelend in gesprek aan de hand van de leidraad die is gebaseerd op de dialoogprincipes.
  3. In de volgende online ontmoeting oogsten we opbrengsten en inzichten, maken we kennis met nieuwe deelnemers, introduceren we een nieuw thema en maken we afspraken voor de volgende wandeling met iemand anders.

Data en thema’s

Wil je meedoen in de voorbereiding? Heb je suggesties voor routes of thema’s of heb je andere wensen? Mail naar  info@utrechtindialoog.nl.

Wandelingen om uit te kiezen

We wandelen verschillende afstanden rond het Griftpark, in Utrecht Oost en de binnenstad. Aanbevolen wandelingen:
A. Stadswandeling Vogelenbuurt & Wittevrouwen (4 – 5.5 km), startpunt Paardekathedraal Veeartsenijstraat
B. Wandeling Noordoost (7.8 km), startpunt Jan van Lingtuin Lauwerecht
C. Wittevrouwen-Dompleinwandeling (6.9 km), startpunt Voorveldse Polder (Vlonders)
D. Straatkunstroute Tuindorp Tuinwijk (5.4 km), startpunt Draaiweg (Beeld Troelstra)

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je, waar denk je aan bij lentekriebels, de dag van de aarde? Waar krijg jij zin in?
  2. Ervaringen: Deel een ervaring met lentekriebels die veel waard waren, voor jezelf, voor de aarde? Wat brachten die lentekriebels? Waar draait het om bij lentekriebels, moeder aarde?
  3. Dromen: Wat is je ideaal, je droom, zie je graag anders in de lente, de natuur? Wat is dan anders, zou je doen?
  4. Doen: Wat kun je doen om je droom wat dichterbij te brengen, welke eerste stap kun je zetten
  5. Evaluatie: wat neem je mee van dit gesprek

Gegevens

Datum:
wo 21 april 2021
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.