Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet & Wandel: Kiezen

wo 17 maart 2021, 17:00 - 18:00

In deze lichtvoetige dialoogserie Ontmoet & Wandel ontmoet je verschillende mensen, ontdek je nieuwe plekken en wandelen we met elkaar een nieuwe lente tegemoet. Een initiatief speciaal voor in Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend. Iedereen is van harte welkom. Meld je aan via de rode knop en nodig oude, nieuwe en jonge buren uit om aan te sluiten! Bij “wensen” kun je aangeven hoe lang je ongeveer wilt wandelen en wat je verder nog wenst.

Kiezen, de moeite waard

In deze derde Ontmoet en wandel praten we met elkaar over Kiezen, de moeite waard. Wat maakt kiezen, je stem laten horen de moeite waard? Voor jouzelf, anderen, de samenleving en het grotere geheel. Hoe maak jij een keuze en wat is daarin belangrijk? Zijn het de mensen, de waarden, ervaringen in het verleden, beloften voor de toekomst, het program. of iets heel anders? De kennismaking en voorbereiding via Zoom vindt plaats op 17 maart, de dag van de verkiezingen. Je plant zelf een wandeling op het moment dat in jullie beider agenda’s past.

Hoe werkt het?

Ontmoet & wandel is een initiatief speciaal voor in deze Coronatijd onder het motto beter een goeie buur dan een verre vriend.

  1. In een online ontmoeting via zoom maken we kennis met elkaar, de routes en het thema van de wandeling. Deze online ontmoeting vindt op de derde woensdag van de maand van 17-18 uur. Hier ontmoet je wijkgenoten, maak je kennis met je wandelmaatje en spreek je af wanneer je gaat wandelen, welke route je volgt en waar je elkaar treft voor de wandeling in levende lijve.
  2. Tijdens de wandeling in levende lijve verken je samen een thema, ontdek je elkaar en de wijk. Je gaat wandelend in gesprek aan de hand van de leidraad die is gebaseerd op de dialoogprincipes.
  3. In de volgende online ontmoeting oogsten we opbrengsten en inzichten, maken we kennis met nieuwe deelnemers, introduceren we een nieuw thema en maken we afspraken voor de volgende wandeling met iemand anders.

Data en thema’s

Wil je meedoen in de voorbereiding? Heb je suggesties voor routes of thema’s of heb je andere wensen? Mail naar  info@utrechtindialoog.nl.

Wandelingen om uit te kiezen

Je kunt kiezen uit verschillende afstanden rond het Griftpark, in Utrecht Oost en de binnenstad. Aanbevolen wandelingen:
A. Stadswandeling Vogelenbuurt & Wittevrouwen (4 – 5.5 km), startpunt Paardekathedraal Veeartsenijstraat
B. Wandeling Noordoost (7.8 km), startpunt Jan van Lingtuin Lauwerecht
C. Wittevrouwen-Dompleinwandeling (6.9 km), startpunt Voorveldse Polder (Vlonders)
D. Straatkunstroute Tuindorp Tuinwijk (5.4 km), startpunt Draaiweg (Beeld Troelstra)

Leidraad voor het wandelgesprek

  1. Kennismaken: Wie ben je, wat maakt kiezen voor jou de moeite waard? Hoe kies je en wat is daarin belangrijk?
  2. Ervaringen: Deel een ervaring met een keuze die echt de moeite waard was? Wat maakte die keuze de moeite waard en wat bracht dit?
  3. Dromen: Waar zou je het allerliefst voor kiezen? Wat zou er anders zijn als je daarvoor zou kiezen, de moeite voor zou nemen?
  4. Doen: wat kun je doen om je droom wat dichterbij te brengen, welke eerste stap kun je zetten
  5. Evaluatie: wat neem je mee van dit gesprek

Gegevens

Datum:
wo 17 maart 2021
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.