Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontdek de ander in de Domkerk

wo 6 november 2019, 13:30 - 16:00

Gratis

Vrede doorgevenOp woensdagmiddag 6 november van 13.30 – 16 uur gaan we in de Domkerk in dialoog over het thema “Het gezicht van De Ander”. Een speciale viering van de Week van de Dialoog op deze bijzondere plek in de stad. Voor deze dialoog laten we ons inspireren door een middeleeuws kunstwerk dat 100 jaar geleden is ontdekt. Iedereen is van harte welkom!

Het gezicht van de ander

Bij een middeleeuws kunstwerk in de kerk oriënteren we ons op het thema. Dit kunstwerk is meer dan driehonderd jaar verborgen geweest achter een muur. Honderd jaar geleden is het, tijdens een restauratie van de kerk, ontdekt. Wat zegt het ons?

Na de introductie nemen we plaats aan de dialoogtafels en gaan we in gesprek: Wat ervaar ik in het gezicht van de ander? Welke betekenis heeft dat? Wat zie ik? Wat ziet de ander? Welk gezicht zie ik in mijn droom en waartoe inspireert het?

Iedereen is welkom

De Domkerkdialoog is bedoeld voor iedereen, die zich op deze bijzondere plek in Utrecht wil openstellen voor gesprek met anderen en vernieuwende inzichten wil opdoen. In de Domkerk is er elke dag aandacht voor wat mensen in de stad beweegt, zonder onderscheid. In gebeden worden verdriet en pijn, zorg en vreugde  zichtbaar gemaakt. De Domkerk is als Sint Maartenskerk een passende plaats om inzichten te delen.

Wat is een dialoog?

Een dialoogtafel is een plaats waar zes tot acht personen met elkaar in gesprek gaan. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor, dat er naar elkaar geluisterd wordt en dat iedereen aan bod komt. In een dialoog overtuig je de ander niet van je eigen standpunten, maar luister je naar elkaars ervaringen. Een dialoog duurt ongeveer twee uur.

Meer

Wat is een dialoog
Wat is de Week van de dialoog?

Gegevens

Datum:
wo 6 november 2019
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Domkerk
Achter de Dom 1
Utrecht, 3512 JN
+ Google Maps

Organisatoren

Domkerk
Utrecht in Dialoog