Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Onlinedialoog: Omgangsregels

do 2 april 2020, 14:00 - 16:00

Vanwege de Coronacrisis gaan we de komende tijd online in dialoog. Dat is even wennen, maar helemaal niet moeilijk! Doe ook mee en meld je aan. Voorafgaand ontvang je een link waarmee je kunt inloggen op zoom.

We gaan met elkaar in  gesprek over de nieuwe omgangsregels van deze tijd, voor ons allemaal een nieuwe ervaring. ‘Schuif’ vooral aan en ervaar hoe het is om op afstand met elkaar in gesprek te gaan over nieuwe omgangsregels. We delen onze ervaringen, hoop, inzichten en wat je gaat doen.

Nieuwe omgangsregels

sociale afstandWe leven nu in een tijd met andere omgangsregels. Waar het elkaar de hand geven stond voor de nationale norm van hoe wij met elkaar omgaan, is dat nu verboden en moeten we zoveel mogelijk sociaal contact vermijden: de openbare ruimte is nog niet op slot, maar veel is gesloten. We mogen niet hamsteren, maar ja je wilt wel je spullen in huis hebben. We moeten omzien naar elkaar maar nu op afstand. Fysiek contact kan niet meer en dit contact moet verschuiven naar online. Hoe ga je om met deze nieuwe regels? Schik je je daar gemakkelijk in, blijf je thuis of blijf je bij elkaar komen met mensen waar je aan gehecht bent? Zoek je andere manieren om in contact te blijven en om te zien naar je buren? En hoe ga je om met mensen die anders met de nieuwe regels omgaan dan jij? Wat doe je dan? Ga je in gesprek, laat je dat gaan, spreek je mensen aan? Wat heb je meegemaakt, wat doe je, wat brengt dat teweeg en hoe bevalt je dat? Deel jouw ervaringen, luister naar die van anderen en ontdek wat hierin werkt.

Programma

14.00 : inloggen en ontvangst

Utrecht in Dialoog

14.30: Met elkaar in dialoog in groepen van maximaal 6 personen

16.00: Opbrengsten delen en afsluiten

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van zo’n samenspraak is dat je met aandacht luistert naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoekt naar wat het betekent en al pratend streeft naar een dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers.

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Onlinedialoog: hoe werkt het?

  • Meld je aan voor het evenement via de rode knop. Je ontvangt dan een automatische bevestiging in je mailbox.
  • Op de dag van het evenement krijg je op het e-mailadres waarmee je je hebt opgegeven een inloglink voor het  evenement toegestuurd en eventueel een inlogcode. Door op die link te klikken krijg je toegang tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Meer onlinedialogen >>>

Gegevens

Datum:
do 2 april 2020
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland + Google Maps

Reacties zijn gesloten.