Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zandbaksessie Onlinedialoog

wo 4 september 2019, 20:00 - 21:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on wo 4 september 2019 at 20:00

Utrecht in Dialoog (UiD) gaat onderzoeken hoe we online dialoog in kunnen zetten als aanvulling op de live-dialogen op verschillende plekken in de stad. Aan een online dialoog kun je deelnemen terwijl je thuis achter je computer zit of met je smartphone met oortjes en microfoon. Vrijwilligers en actief betrokkenen bij Utrecht in Dialoog worden van harte uitgenodigd mee te doen met de eerste Online Zandbak Sessies. Daarna horen we graag je ervaringen en de toepassingsmogelijkheden die je ziet, eventueel in combinatie met live dialogen.

Wat is een “Online Zandbak Sessie?

Tijdens een Online Zandbak Sessie log je in bij een ruimte op internet. De inloglink met informatie ontvang je per email, nadat je hebt aangemeld. In die ruimte is Francisca aanwezig en er zijn mogelijk andere deelnemers. Er is geen inhoudelijk programma. Je kunt ontdekken hoe alles werkt, met andere deelnemers praten, je vragen stellen en Francisca kan opdrachten geven. De bedoeling is dat je vertrouwd raakt met de software en de mogelijkheden ontdekt. Wanneer je inlogt krijg je een stukje software op je computer dat verbinding maakt met de Zoom software. Dat is veilig. Bekijk in de video hoe het inloggen gaat.

Wat heb je nodig om mee te doen?

Hoe bereid je je voor op een een zanbaksessie?

  • Zorg voor een Windows of Apple computer.
  • Zorg dat je in een rustige kamer bent, liefst alleen.
  • Zorg voor een goede internetverbinding, anders krijg je slecht beeld of gaan de stemmen van anderen stotteren. Bekijk zo nodig hoe je je bandbreedte kunt verbeteren >>> 
  • Log in bij Zoom. Bekijk in de video hoe dit gaat en neem zo nodig contact op met het Zoom Help Center >>>
  • Je kan ook inloggen met een smartphone, download dan de app van ZOOM. Zie Zoom Helpcenter >>> 
  • Vervolgens heb je de email nodig met daarin de uitnodiging voor de Online Zandbak Sessie. Die ontvang je als je je hieronder aanmeld.
  • Het is wenselijk dat je een headset met microfoon hebt of “oortjes” met een microfoontje. Dat is nu nog niet noodzakelijk. Bij de online dialogen wel. Immers, als anderen hoofdpijn van jou krijgen vanwege slecht geluid, dan lukt het ze niet om goed naar jou te luisteren.
  • Lukt het niet om mee te doen met de Online Zandbak Sessie? Mail dan naar online@utrechtindialoog.nl. Vermeld je telefoonnummer en je probleem. Francisca neemt dan contact met je op.
  • Als je het gezien hebt, kun je na tien minuten zelf uit de sessie gaan. Je hoeft er niet een uur bij te blijven.
  • Doe gerust meerdere keren mee.

Deel je ervaringen!

Na de Online Zandbak Sessie horen we graag wat je ervaringen zijn. Denk je dat dialogen van Utrecht in Dialoog ook online uitgevoerd kunnen worden? Denk je dat we geldzorgen online kunnen bespreken? Zie je andere toepassingsmogelijkheden? Heb je eventueel interesse om online dialoog begeleider te worden? Na afloop word je daarom gevraagd een enquete in te vullen.

Vragen ? Stuur een mail naar online@utrechtidialoog.nl
Meer weten? Lees meer over de onlinepilot >>>

Gegevens

Datum:
wo 4 september 2019
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Utrecht, Nederland