Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Rijker door te delen

do 5 november 2020, 19:30 - 21:30

Op donderdagavond 5 november gaan we online in dialoog over het thema Rijker door te delen. Hoe deel jij wat je hebt of nodig hebt en wat brengt dat jou en anderen? Rijk, arm, jong, oud en iedereen daar tussenin die een ervaring wil delen, nieuwsgierig is naar verhalen van anderen en wil ontdekken wat echt waarde is, is van harte welkom! Meld je aan via de rode knop!

Meer in de Week van Sint Maarten >>>

Rijker door te delen

Sint Maarten, de beschermheilige van Utrecht deelde zijn jas 1700 jaar geleden met een bedelaar. Helpt delen ons ook nu op weg naar een samenleving meer in balans, over grenzen van liberaal economisch denken? Kunnen we geld(zorgen), goederen, welvaart en talent beter delen zodat we rijker zijn en met elkaar meer betekenis kunnen geven? Hoe deel jij wat je hebt of nodig hebt, wat brengt dat jou en anderen en wat is echt van waarde? In deze dialoog delen we ervaringen, mooie voorbeelden van delen, hoe we de toekomst graag zien en hier in ons dagelijks leven aan bij dragen.

Programma

19:00 Inloop met zoom uitleg en hulp bij online komen
19:30 Welkom en inspiratie met video’s, Dennis van Elten van de Armoedecoalitie en meer geluiden van de straat.
19:45 In dialoog in kleine groepen (in ‘breakoutrooms’)
21:15 Opbrengsten delen (centrale ruimte, ook via de chat)
21:30 Afsluiting en digitale nazit voor de liefhebbers

Sint Maartensviering

Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht. Het verhaal gaat dat hij zijn rode mantel deelde met een bedelaar. Sint Maarten is dan ook het feest van delen. Dat vieren we in de week van 4 t/m 11 november op allerlei plekken in de stad.

Deel jouw verhaal!

Je kunt na deelname aan een dialoog een homevideo of tekstbericht inspreken en naar ons toesturen met jouw verhaal! Wat wil jij delen als het gaat om Erbij Horen in coronatijd. Wil je meedoen aan deze videocompilatie over Erbij horen in coronatijd? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl en je ontvangt meer informatie!

Laat je alvast inspireren door verhalen van anderen >>>

Samen tegen armoede en ongelijkheid

Het eerste wereldwijde doel van de Verenigde Naties (Global Goal 1) is om het aantal mensen in armoede in de hele wereld in 2030 te halveren, zorgen voor gelijke rechten en meer weerbaarheid van mensen in kwetsbare situaties. Ook in Nederland en Utrecht. In Utrecht bundelt de Armoedecoalitie Utrecht krachten van organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen om de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren en sociale uitsluiting tegen te gaan.

Met jong en oud en iedereen

Vind jij het leuk om je verhaal te vertellen en te luisteren naar verhalen van anderen? Doe je dat ook graag met iemand die wat ouder of jonger is? In je familie, de buurt, op school, bij je club, bij je vriend(inn)en thuis? Naar wiens verhaal ben jij nieuwsgierig? Met wie zou je je verhaal graag delen, wil je in gesprek? Heb je een wens? Heb je hulp nodig bij online komen via Zoom? Geef het aan via het aanmeldformulier, sluit een half uurtje eerder aan of neem contact op en we helpen jullie samen verder.

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Meer

Vrouwen in gesprek over geld
Leren praten over geldzorgen
Armoededialogen
Armoedecoalitie Utrecht
ATD Vierde wereld
Magazine Andersland
Online Erbij horen in Crisistijd
Sint Maarten Utrecht

Gegevens

Datum:
do 5 november 2020
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Registraties zijn gesloten voor dit evenement.