Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mantelzorg dichtbij en op afstand

vr 5 juni 2020, 10:00 - 12:00

Op 5 juni gaan we in gesprek over mantelzorg dichtbij en op afstand in Coronatijd. Wil je jouw ervaringen en verlangens delen en die van anderen horen? Meld je aan via de rode knop! Iedereen is van harte welkom. In het bijzonder mensen die mantelzorg geven en/of ontvangen. 

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Mantelzorg dichtbij en op afstand

Hoe ga je om met mantelzorg in Coronatijd en hoe doen anderen dat? Wat betekent dit voor je leven? Wat is er anders geworden in de zorg van of voor naasten, dichtbij en verder weg, waar maak je je zorgen om en waar geniet je van? Zorg je meer, minder of anders voor je naasten? Zorgen naasten nu meer, minder of anders voor jou? Hoe bewaak je grenzen, zorg je goed voor jezelf, voor anderen en kun je doorgaan met je leven? Heb je maatjes, hulp van buren of een team om je heen? Wat helpt jou, waar verlang je naar, wat kun je doen om te helpen en wat vraagt dit?

Programma

9:30 Hulp bij inloggen en Zoomgebruik op aanvraag (graag aangeven op het registratieformulier)
10:00 Welkom en inspiratie op het thema door Oost voor Elkaar
10:15 In gesprek in groepen van 4-6 personen
11:45 Opbrengsten delen
12:00 Afronding

Veilig in gesprek in Coronatijd

In deze serie online gesprekken gaan we wekelijks in gesprek over wat ons bezighoudt in Coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die graag veilig in gesprek gaat met buurt-, wijk- en stadgenoten. Iedere vrijdagochtend tussen 10 en 12 uur. De gesprekken worden voorbereid met Lunetten Wil Wel, Oost voor Elkaar, Wijkwijzer NoordOost, DOCK en Bibliotheek Utrecht.

We bespreken iedere week een ander thema. In mei spreken we over liefdevol op afstandvrijheid vieren in coronatijd, creatief thuisleven, gezond blijven en de kracht van de buurt. In juni over mantelzorg, ruimte voor elkaar en erbij horen als je ouder wordt.

Is er een thema waar jij graag over in gesprek wilt? Wil je misschien zelf een thema voorbereiden of inleiden met een liedje, column of gedicht? Stuur een mail naar info@utrechtindialoog.nl.

Online Erbij Horen in Crisistijd

We leven in een heel andere wereld dan we ons hadden voorgesteld toen we elkaar met een warme omhelzing een gelukkig en gezond nieuwjaar zoenden. We lopen vaak met een boog om elkaar heen, ontmoeten familie, vrienden, buren en collega’s op afstand en zijn inmiddels met z’n allen op zoek naar een ‘nieuw normaal’. Waar wil je bijhoren in dit ‘nieuwe normaal’ en hoe doe je dat? Wat betekent dit voor je leven, je relaties, je (vrijwilligers)werk en de verbanden waar je deel van uitmaakt?

Lees meer over het project Online Erbij horen in Crisistijd en bekijk alle onlinedialogen.

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
vr 5 juni 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.