Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online: Het hele plaatje

wo 26 augustus 2020, 19:30 - 22:00

Zien wij het complete plaatje? Horen we het hele verhaal? Er zijn zoveel verschillende manieren om te kijken en luisteren naar wat er aan de hand is als dat er mensen zijn. Hoe krijgen we het complete plaatje in beeld om verder te kijken dan onze eigen zienswijze en bubbel, zicht te krijgen op het geheel? Hoe krijgen we verschillende perspectieven aan tafel en hoe waarderen we alle inbreng? En hoe komen we in gesprek om het  complete plaatje helder te krijgen? Over deze vragen organiseren Steffanie den Hoedt en Petra Meijssen van Haarlem in Dialoog op woensdagavond 26 augustus een workshop. We gaan deze avond online met elkaar in gesprek. Ben je ook betrokken bij een dialooginitiatief en op zoek naar het hele plaatje? Je bent van harte welkom bij deze online zomerworkshop.  Je kunt je aanmelden bij de rode knop en hier je wensen aangeven.

Diversiteit in dialoog

Dialoog is een manier om andere mensen beter te leren begrijpen en zicht te krijgen op het hele plaatje. Er kunnen ervaringen worden gedeeld en hierdoor kunnen we leren hoe andere mensen leven en kijken. Iedereen ervaart wat er gebeurt op een andere manier en ziet een klein stukje van het geheel. In dialoog proberen we zicht te krijgen op het hele verhaal, het plaatje van de hele olifant? Dit kan door met verschillende mensen de olifant te onderzoeken, met andere en nieuwe ogen te kijken en met een open hart te luisteren naar mensen die anders kijken, luisteren, praten en voelen. Door in gesprek te gaan met mensen die van ons verschillen, die echt een heel ander stukje kennen van het plaatje. Hoe werk je hier aan als je dialogen organiseert of begeleidt? Hoe zorg je ervoor dat het hele plaatje in beeld komt en heel andere perspectieven aan bod komen? Hoe organiseer je een vredesdialoog met als thema Vrede verbindt verschil? In deze online workshop delen we onze ervaringen en dromen en laten ons inspireren door verhalen van andere initiatieven.

Programma

19:30 Inloggen en welkom
19:45 Introductie op het thema door betrokkenen
19:55 In groepen in dialoog over ‘het hele plaatje’
21:25 Opbrengsten oogsten, nabespreking en afsluiting

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een gesprek op gelijkwaardige basis over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder.

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
wo 26 augustus 2020
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.