Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Buren Leidsche Rijn

vr 5 oktober 2018, 18:00 - 20:30

In 2018 bestaat Leidsche Rijn 20 jaar! De ‘nieuwe buren’ van Parkwijk vieren dit op 5 oktober met een zwerf-afval opruimactie en dialoog over het thema ‘Nieuwe Buren’.  We starten met een zwerfafval opruimactie rond Place2BU, vervolgen met een feestelijk frietje, een appeltje voor de dorst en inspiratie op het gesprek. Aansluitend gaan we aan tafels in gesprek, delen we  ervaringen en dromen om samen te ontdekken wat Nieuwe buren voor elkaar (kunnen) betekenen.

Programma

18.00 – 18.30 uur       Opruim actie zwerfafval Leidsche Rijn
18.30 – 19.00 uur       Feestelijke oogst met frietfiets, muziek en nieuwe buren
19.00 – 20.30 uur       In dialoog met en over ‘Nieuwe Buren’
20:30 – 21.00 uur       Opbrengsten delen en informeel napraten 

Nieuwe buren

Nieuwe buren is begonnen als een straatfeest. Bewoners van het eerste uur van Leidsche Rijn begonnen dit initiatief om elkaar als nieuwe buren te leren kennen. Op 5 oktober gaan we over dit thema in dialoog om ‘Nieuwe Buren’ in Leidsche Rijn te ontmoeten, leren kennen en te ontdekken wat onze dromen zijn en wat je kunt doen om die dichterbij te brengen. Wat gebeurt er als er nieuwe mensen in je buurt komen wonen? Hoe leer je nieuwe buren kennen en wat kun je doen om nieuwe buren om beter te leren kennen? Iedereen is van harte welkom!

Wat is een dialoog?

Een dialoog is een samenspraak, mensen gaan met elkaar in gesprek over zaken die hen bezighouden. Kenmerken van een dialoog is dat men met aandacht luisteren naar elkaars persoonlijke ervaringen, samen onderzoeken naar wat het betekent en al pratend streven naar dieper inzicht. Deze manier van het voeren van een gesprek vindt plaats in kleine groepen van 6 tot maximaal 8 deelnemers. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek. Op 5 oktober gaan we in gesprek over ervaringen met nieuwe buren, delen we dromen en wat we gaan doen.

20 jaar Leidsche Rijn, opgeruimd en fijn

In het kader van  ‘20 jaar Leidsche Rijn, opgeruimd is fijn’ nodigen Dineke Oudijk en Marjolijn Vendrig alle bewoners uit om mee te helpen, zwerfafval te voorkómen. Daarom worden opruimacties voor zwerfafval op allerlei plekken in Leidsche Rijn en Vleuten de Meern georganiseerd. Begin dit jaar is feestelijk gestart met een opruimactie met Vleuten schoon, na afloop een gesprek, feestelijk frietje en appeltje voor de dorst als bedankje. Op 5 oktober sluiten we het feest op een vergelijkbare manier af samen met de Dialooggroep Leidsche Rijn. Na de opruim actie rond Place2BU bewonderen buurtgenoten samen de oogst, praten na onder het genot van een frietje en appeltje, en gaan in Place2BU met elkaar in gesprek over het thema Nieuwe Buren.Wil je buurtgenoten eens op een andere manier leren kennen? Je bent van harte welkom! 

Feestelijke frietfiets

Tussen het opruimen en het gesprek  komt de
‘Frietfiets’ langs vanwege 20 jaar Leidsche Rijn, aangeboden door verbindingsarchitect.eu en Gewenst Eigen Initiatief. Help mee opruimen of kom ook de oogst van de opruim actie bewonderen, ontmoet de opruimers, geniet van lekkere friet en ga in gesprek met buurtgenoten. Zorg dat je er op tijd bij bent want “op is op”. Met aansluitend een lekker appeltje voor de dorst en een brede glimlach  :-).

Download hier de flyer voor de dialoog “Nieuwe buren”: 20 jaar LR Nieuwe buren

Meer

Gegevens

Datum:
vr 5 oktober 2018
Tijd:
18:00 - 20:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Place2BU
Kanaalzichthof
Utrecht, Utrecht Nederland

Reacties zijn gesloten.