Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mens en dier in coronatijd

di 27 oktober 2020, 10:00 - 12:00

Op dinsdagochtend tussen 10 en 12 uur gaan we in gesprek over de band tussen dier en mens in coronatijd. Speciaal voor oud, jong en iedereen die van dieren houdt, voor wie de band tussen mens en dier veel waard is. Is hier iets in veranderd in coronatijd? Wil je jouw ervaringen delen, horen wat anderen meemaken, onderzoeken wat je hierin graag zou willen en kunt doen? Meld je aan via de rode knop! Iedereen is van harte welkom, ook mensen die (nog) geen band met dieren hebben, dieren en dierenvrienden.

Laat je alvast inspireren door de column van Johan Aanen van de Fransicaner Beweging in Utrecht.

We maken voor deze gesprekken gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Kom een half uurtje eerder of neem contact op!

Programma

9:30 Hulp bij inloggen en Zoomgebruik op aanvraag (graag aangeven op het registratieformulier)
10:00 Welkom van mens en dier en inspiratie op het thema
10:15 In gesprek in groepen van 4-6 personen
11:45 Opbrengsten met ellkaar delen
12:00 Afronding

Dieren en mensen

Maak je graag contact met dieren, of liever niet en hoe doe je dat? Heb je een favoriet in het park, in huis, in de buurt, in de stad? Wat betekenen dieren voor jou? Heb je een speciaal dier waar je een bijzonder relatie mee hebt?

Wat doe je dan op feestdagen, op vakantie, bij zorgen, of als je lekker in je vel zit? Ben je nieuwsgierig naar de relatie van andere park- en buurtgenoten met dieren, naar andere verhalen en idealen? Hoe ervaar je jullie relatie en hoe zou je het contact tussen dier en mens graag zien? Kun je iets doen, zelf of met anderen om die relatie te verbeteren? Sluit je aan, praat, luister en doe mee!


Meer onlinedialogen in coronatijd >>>

Meer online koffieochtenden met een goed gesprek >>>

Hoe werkt een online dialoog?

  • Een online dialoog is een samenspraak, een gesprek over zaken die meer mensen bezighouden. Je luistert aandachtig naar elkaars persoonlijke ervaringen, onderzoekt en verdiept een thema en komt met elkaar tot een breder en dieper inzicht.
  • Je kunt je aanmelden voor een evenement via de rode knop en ontvangt dan een mail met een inloglink en wachtwoord waarmee je toegang krijgt tot de ruimte op internet waar het evenement plaatsvindt.
  • Voor de online gesprekken maken we gebruik van Zoom. Heb je hulp nodig bij het online komen met Zoom? Geef dit aan op het inschrijfformulier en kom een half uurtje eerder

Lees hier meer over het gebruik van Zoom >>>

Lees hier meer over wat een dialoog is >>>

Gegevens

Datum:
di 27 oktober 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zoom
Utrecht, Nederland

Reacties zijn gesloten.